luni, 31 august 2009

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu: "Dacă am ajuns eu să îl apăr înseamnă că e ceva în neregulă. Îl apăr pe Traian Băsescu împotriva nedreptăţilor. Eu nu am niciun fel de problemă să votăm un alt preşedinte, dar schimbarea preşedintelui trebuie să exprime voinţa populară, nu voinţa a doi-trei moguli."

Bai nea Cristoiu, ai amnezie? Nu, pe bune, ai amnezie!!??

Olga Kurylenko

Am pus cateva fotografii cu Olga Kurylenko, in ipostaze muuult mai sexy decat atunci cand apare in chiloti si sutien.
Sesiunea foto a fost pentru revista InStyle, editia Noiembrie 2008.







High-Speed Robot Hand

De pe un alt blog -> de pe youtube:

sâmbătă, 29 august 2009

Gabriel Cocu

Cine e Gabriel Cocu?
E un nene care face emisiunea "PetZone" pe National TV.
Domnilor de la National TV, vreau sa va dau un sfat: daca il pierdeti pe Gabriel Cocu cum l-ati pierdut si pe Radu Cazan....
PetZone si Gabriel Cocu RULES! ("rules" cum am scris si despre Razvan Marc)

So, "TV Ciureanu", daca imi fac vreodata :-) , sigur va avea aceste doua emisiuni: "Bazar" si "Pet Zone".
Daca as reusi sa mai iau si "Garantat 100%" cu Catalin Stefanescu...

Later edit: in grila am sa-l mai pun dimineata pe Radu Cazan pentru revista presei si, bineinteles, Mircea Badea pentru seara. :-) In emisiune de divertisment! ZERO POLITICA.

Inca odata despre comunisti

Multa vreme am crezut ca-s incompetent. Ca-s prost, ca nu reusesc sa fac nimic. Dar azi, la 31 de ani, imi dau seama ca procentul meu de prostie si nestiinta era amplificat de uneltele si piesele cu care lucram...
Daca-i explici unui copil de clasa a-IVa sau a-Va ca nu e numai vina lui ca nu ies montajele... te mai astepti apoi sa iubeasca regimul (comunist)?
Nu, mie nu mi-a explicat nimeni ca, si de ce folosesc piese proaste... si totusi.

Un exemplu de pe Softpedia (A350 e numele unui amplificator de 2x35W, fabricat de Electronica Industriala):
CITAT: La A350, finalii erau functie de ce avea IEI pe stoc la momentul fabricatiei: 2n3055, 2n3055/S, 2n3055/H, SDT 92sn...
De fapt, IPRS avea o singura linie de bipolari de putere. Ce iesea de pe linie era sortat dupa VCE si testat scurt la Pd-max.
Ce era mai bun (90-140VCE0)era marcat SDT9202...9209 si lua drumul industriei, din care cele mil- grade erau marcate cu un punct suplimentar galben sau verde. (Se foloseau in sursele de TV AN , in invertoarele de neon de la 24V din vagoane, etc.)
Ce era cu Vce0 mai mic dar in clasa (60V) era marcat 2n3055 cu sau fara litere in coada - un beta aproximativ- si ajungeau tot in industrie sau magazine. Ce era prost de tot se vindea pe mai nimica in kiturile DIY din vremea aia si erau marcate sa nu sune a 2n3055, ceva de genu TPN1 sau cam asa ceva (tranz putere NPN ).
Tranzistorii aia nu erau neaparat prosti, unii tineau in curent destul de bine...
----------------
Va rog sa retineti modul de lucru:
"finalii erau functie de ce avea IEI pe stoc la momentul fabricatiei"
"Ce era prost de tot se vindea pe mai nimica in kiturile DIY din vremea aia..."


De aceea, acum nu am in casa decat scule "de firma". Technics, Black&Decker, Toshiba, Panasonic, Philips, Canon, Tokina, Hoya...
Cand se defecteaza o scula de firma, ea poate fi dusa la reparat la reprezentanta. Sau o poti repara acasa, cu piese originale. Pentru ca o firma care se respecta, la reprezentanta are si piese de schimb.
Chiar luna trecuta nu mai mergea masina de gaurit. E Black&Decker, cumparata in 2005, iesita din garantie. Defectul nu era mare, se uzasera carbunii colectori. Operatia de schimbare era simpla... dar cu ce? De unde mai gasesti carbuni de masina de gaurit fabricata in 2005!??
La reprezentanta, normal. Am dat un telefon si m-am dus sa cumpar. Omul avea n-spe tipuri de carbuni, pentru toate masinile Black&Decker fabricate in ultimii... cred ca mai bine de 10 ani(?)
I-am aratat ce aveam nevoie, a scos SACOSA de carbuni de modelul ala si mi-a dat.
Cu 18RON am o masina care functioneaza ca noua. Chiar am ramas surprins de cat de bine merge. (are in butonul de pornit/oprit un regulator de turatie. Cand carbunii erau uzati, nu pornea chiar de la apasarea usoara - pleca tarziu si de la turatie mare. Acum se incepe sa se invarta USOR de cum apas 1mm pe buton! CA NOUA! Sunt impresionat.)

joi, 27 august 2009

Poti sa nu mai fii fals?

Poti macar pentru doua zile sa nu mai fii fals?
Sa nu mai zambesti fals, sa nu mai raspunzi de complezenta, sa nu te arati interesat dar pe fata ta sa se vada ca te doare fix in cur, sa nu mai faci lucruri pentru ca asa se fac, sa nu mai fii prost, sa mai tai din impresiile pe care le ai - oricum nu te crede nimeni, sa incerci sa nu te mai caci pe tine pentru orice lucru, sa nu mai fii gay in purtari, sa fii realist, sa realizezi ca daca altul s-ar purta cu tine cum te porti tu cu el nu ti-ar placea, sa constientizezi ca ai putea sa-ti iei o flegma in fata sau un pumn in bot pentru ca esti un papitoi increzut, sa nu mai minti crezand ca ma prostesti, sa nu-ti plangi de mila ca un looser - pentru ca stii bine de ce ai ajuns unde/cum ai ajuns, sa constientizezi ca altii o duc mai prost ca tine si problemele tale "existentiale" sunt de cacat, sa... dar cate nu ai putea sa faci sa nu mai fii fals!
PAPAGALULE!

Badea a fost GENIAL aseara



A fost GENIAL aseara. Am fost pe jos de ras...
Bravo Badea... sau Gadea, daca ma uit la pozitia literelor G si B pe tastatura.
OrGan - OrBan... uita-te pe tastatura unde sunt pozitionate tastele astea.
Oricum, de doua ori aceeasi greseala!? NU.

Bravo Gadea... oh, shit, Badea! :-)

miercuri, 26 august 2009

Cum se taie elanul...

Sunt cateva tehnici de taiere a elanului (nu a animalului!), de distrugere a motivatiei.
Daca esti o personalitate mai slaba, prinde. Si am senzatia ca multi romani au o personalitate destul de slaba.
In momentul in care voi avea un copil, as vrea sa-l educ sa aiba o personalitate oarecum puternica, sa aiba puterea sa spuna "nu" si/sau sa nu se lase usor luat de valul ideilor proaste...

O metoda simpla de taiere a elanului e: "De ce vrei sa inveti cutare lucru, tu stii ce greu e?" sau "Nu mai are sens sa faci X lucru, altii l-au facut deja mult mai bine decat ai putea sa-l faci tu." sau "Nu te chnui, nu vei reusi."
Aceste vorbe sunt spuse, in genere, de oameni care nu au facut mare lucru in viata lor... acea bruma de cunoastre/avere/libertate pe care o poseda e maximul lor. Sunt in apogeul existentei si cred ca, daca ei nu mai pot face un lucru, nici altii nu ar mai putea sa-l faca. Mi-e mila de astfel de oameni.
Si grav e ca Romania e plina de ei... spun asta pentru ca nu sunt singurul care a observat existenta lor. (Florine, daca citesti, povesteste incidentul cu acei englezi pe plaja - jocul cu freeSBIE.)
----------
Un mod de a raspunde "corect" cand ai impresia ca un om nu poate reusi sa faca un lucru ar fi, zic eu, ceva de tipul: "Iti urez succes, dar sa stii ca e foarte greu." sau "Ai ambitie, trebuie sa ajungi din urma o groaza de oameni." ori "Daca spui ca vei reusi, e posibil sa poti. Incearca!"... Si din aceste formulari se simte o mica doza de scepticism, numai ca am senzatia ca ele mai degraba testeaza ambitia interlocutorului, il fac sa-si spuna: "I-arat eu lui, am sa fac acel lucru!"
Consider ca aceste formulari sunt mult mai putin nocive in dezvoltarea personalitatii unui individ.
----------
Din punctul meu de vedere, formularile ideale ar fi: "Bravo! Da-i dumul!" sau "La primele rezultate dai (sau dau) de baut!" ori "Ne intalnim peste o luna, sa te verific!"
Cred ca aceste vorbe pot intr-adevar sa ajute un om.

marți, 25 august 2009

Nu te mai holba in monitor... Grasule.

Am vazut oameni care se plang de ochi uscati din cauza statului la computer... nu clipesc suficient de des. Altii se plang de senzatia de "praf in ochi" pentru ca stau si privesc foarte concentrati in monitor (sunt DTP si cunosc ambele senzatii).

Solutia mea: am lipit doua mesaje de monitor:
"Nu te mai holba in monitor" (si colegii au mai scris "Grasule" ) si
"Clipeste sau ia o pauza".

Cand le vad, imi trag scaunul mai aproape si ma las pe spate - de obicei stau ghebos cu ochii beliti in monitor. Si/Sau inchid ochii si sa stau asa cateva secunde... asta daca nu ies pe balcon.
Functioneaza!

România


Fotografie facuta duminica pe langa magazinul Obor.
DUpa parerea mea, ilustreaza cel putin 70% din ceea ce e România.
Ce avem in poza:
* un cos de gunoi plin pe care nu-l goleste nimeni
* doi cetateni "obositi" care dorm pe banca - de la gradele de afara sau de la gradele din cutia de bere...
* in spate se vad 3 motociclete "dă fitze". De acolo veneam si... aratau foarte bine motocicletele
* o femeie supraponderala (m-am consultat cu lumea care avazut poza si am ajuns la concluzia ca era femeie)
Ce mai lipseste din peisaj pentru a ilustra perfect România?

Un olimpic interntional, un cersetor, doua pitzipoance, o biserica in paragina... ce ar mai lipsi?

Universal Music Group, pe Youtube


Universal Music Group, divizie a Universal Studios (da, celebrii Universal Studios) au cont pe Youtube si posteaza videoclipuri. Mi se pare fain: au scos toate video-urile Universal postate de useri si le-au postat sub un user nou. Toata lumea castiga, piraterie 0%.

Cum? Stiati deja?
La naiba, vin numai cu chestii vechi! :)

luni, 24 august 2009

filmul 1984

Sambata am vazut "1984".
A fost a doua oara cand am incercat sa-l vad, de data asta am rezistat mai mult... De fiecare data m-a apucat o stare de enervare, de ura organica. A inceput sa ma doara putin capul de nervi (sau de la ochelari? nu imi dau seama).

Sambata am vrut sa bat niste comunisti...

Si azi, luni, dau un citat de pe forumul Softpedia:

Uite exemple din cartier:
1 --La o coada la carne la Alimentara din cartier intr-o iarna s-au asezat la rand niste muncitori. Dupa circa 5 ore de stat la coada, unul dintre ei, pe care tata l-a considerat muncitor adevarat, cu mainile aspre de la munca grea, a inceput sa ridice vocea si sa ceara socotela pentru asteptatul in frig si zapada atatea ore cand a aflat ca de fapt zvonul ca se baga carne a fost doar un zvon si trebuie sa plece acasa cu traista goala. Asa ca a acel presupus muncitor a inhurat sistemul de doua trei ori , sistemul , nu pe Ceausescu, si a castigat cativa adepti de la coada catora li s-a facut mila de el, spunea ca are copilul bolnav etc etc.
-- In noaptea aia trei vecini de pe scara mea plus probabil altii din blocurile invecinate au fost luati de Militie si dusi la Securitate unde s-au intalnit cu presupusul muncitor agitoator, era de fapt un securist ordinar. Au venit acasa dupa 3 sapatamani. Dupa ce au venit acasa s-au internat toti 3 in spital pe motiv ca au cazut de pe scari. Tot blocul a paralizat de frica. Tata si-a luat concediu si am plecat la tara.

2. Aveam o gasca de "prieteni" la bloc. Unul dintre ei era mai mare decat mine si era un derbedeu. Intr-o iarna a batut un copil mai mic si a luat la randul lui bataie de la tatal acestuia. Noaptea urmatoare s-a dus la trabantul acestuia si a scris in zapada Ceausescu = Stalin, Traiasca Antonescu, Moarte tiganilor etc. Disperati de frica eu si cativa altii ne-am dus la masina si am incercat sa curatam zapada. Am luat vreo doua pe coaja si ne-am tirat. A doua zi ghici ce s-a intamplat? Persoana cu Trabantul a disparut de acasa. Am auzit ca s-ar fi intors peste cateva zile si ca a plecat la tara de sarbatori. Nu l-am mai vazut o vreme, timp in care am luat leagtura cu fisu' si i-am zis cine a desenat povesti pe masina. Tasu era la BECI. A fost acuzat ca a furat nu stiu ce la munca si a facut catva luni puscarie pana a iesit la un Decret.

3. Alta experienta personala foarte foarte dureroasa:
Poate nu stiti dar pe vremea lui Ceausescu si anume in anii '80 era foarte greu sa ai "Buletin de Bucuresti". Fara Buletin de Bucuresti NU ti se aproba locuinta in chirie. Asta era o lege data sigur in anii 80 , si se referea la faptul ca familiile in care nici sotul nici sotia nu erau nascuti in Bucuresti li se dadeau viza de Bucuresti o data la 6 luni. Cu viza aia prelungeau contractul de inchiriere. Ei bine, In anii 80 s-a modificat legea si s-a ordonat ca daca unul din soti are domiciliul intr-o localitate aflata pe o raza de maxim 60 kilometri de Bucuresti NU li se mai prelungea resedinta in Bucuresti. In consecinta NU mai puteau semna contract de inchiriere la Primarie. Cum tata avea buletin de Buftea ( pe care era interzis sa-l schimbe cu unul de Bucuresti), familia mea nu a mai avut dreptul sa inchireze aparatamentul din Berceni.
Cum legile erau facute si atunci pentru a fi incalcate ai mei mergeau cu spaga o data la 6 luni la Icral ca sa prelungeasca chiria. La un moment dat nu au mai reusit, si asta deoarece un nenorocit de secretar de partid de acolo a inceput sa se dea la maica-mea si sa ceara avansuri sexuale in contrapartida. Am aflat asta chiar daca ai mei s-au ferit pentru ca a trebuit sa ne mutam de acolo si am stat la un unchi de-al meu vreun an, eu tata si mama intr-o camera confort 3. Unchiul meu era necasatorit si asa ca i se repartizase un kkt de apartament cu 2 camere confort 3. Fara bucatarie si cu un dus pe hol. Ca sa incapem in camera aia dormeam de-al latul patului. Pana la urma s-a rezolvat chestia asta cu pile si relatii si vara urmatoare ne-am mutat la loc in acelasi apartament in care statusem pe care il distrusesera intre timp niste muncitori care statusera intre timp acolo si care lucrau la un santier in apropiere.
------------------


De pe blogul lui Ioan T. Morar:
Mihai C. Says:
* Hai sa va zic si eu una din copilaria mea (am 26 de ani). Eu locuiesc in Timisoara intr-o zona initial periferica insa acum ajunsa rezidentiala. Pe langa strada mea trece trenul (acum tot mai rar), insa pe vremea impuscatului era un trafic intens. In fiecare zi pe la 7 seara trecea “internationalul”. Nu stiu nici acum ce tren era de fapt si de unde venea insa imi amintesc ca ne strangeam o trupa de pustani si stateam langa linia ferata iar cand trenul cu “inetrnationali” trecea pe geam zburau spre noi diverse pungi cu bomboane si table de ciocolata ori ciunga aka chewing gum. In momentul in care astea zburau se pornea batalia in incercarea de a lua cate ceva din prada pretioasa. Oricum incercarile erau adeseori sortite esecului deoarece cei mari isi lua ce era mai bun iar noi, kinderii, daca imi permiteti, ne alegeam cu ce ne lasau cei mari. Au trecut anii si am uitat pana intr-o zi cand afladu-ma in gara si vazand un tren “international” m-au napadit brusc amintirile. Ma gandesc cu jena si acum in ce postura de mizerie ne adusese comunismul daca si noi cei mici cerseam la tren (bineinteles fara ca parintii sa stie). Si ma intreb si acum cu mirare cum naiba stiau aia ca acolo e o trupa de copii care asteapta bomboane. Oare asa se dusese vestea prin Occident sau de pe unde mai erau ei…”internationalii”!? Asa de ori de cate ori aud vreun nostalgic imi aduc aminte de momentele acelea si parca imi vine sa ii spun lucruri dulci despre mamicuta lui si totii inaintasi sai pana la maimuta lui Darwin.
P.S. Vreau sa multumesc anonim domnului sau doamnei care mi-a aruncat o data exact in brate o ciocolata Milka cu care am zbunghit-o mai ceva ca pupaza lui Creanga, fara sa pot uita vreoadata de atunci ambalajul ala violet cu continut de fericire.
P.P.S. Ca mai imi aduc aminte …dupa ‘90 cand era moda ajutoarelor printr-o anumita conjunctura la mine acasa din lipsa de spatiu altundeva s-a descarcat un tir de ajutoare pentru o scoala. Asta deoarece tata era profesor. Imi amintesc si acum cu rusine cum m-am ascuns de ai mei (care nu ma lasau sa mananc mai mult de una pe zi ca nu e sanatos) cu 10 table de ciocolata germana si le-am devorat intr-un acces de copil somalez iar dupa aceea doua zile am bolit de cat de greata mi se facuse.

De pe blogul lui Bendeac

Citesc un comentariu la TOP 10 ROMANIAN MILF, de pe blogul lui Bendeac:
Comentariu: "@Raluca,in momentul in care Elena Udrea e considerata grasa,inseamna ca peste jumatate din femeile din Romania vor fi considerate obeze."
Raspunsul meu: peste jumtate din femeile din Romania sunt obeze! CLAR! Ce e atat de complicat si greu de acceptat?
Mananca ca vacile, arata ca vacile.
Eu am 100+ Kg si nu am nici o problema sa mi se spuna "grasul". Da, stiu ca sunt gras. Ce, vreti sa spun ca sunt "bine facut"? Nu, sunt gras.
Acum, provoc si acele 50% din femeile din Romania sa recunoasca: SUNTEM OBEZE! Dupa ce bagi in tine cotlet la cuptor, prajituri, 3 paini la masa si un munte de cartofi prajiti, dupa ce stai toata ziua cu curul pe un scaun de birou si cauti pe cineva sa te ia cu masina "pana la metrou macar"... in puii mei, cum vrei sa fii? Sexy? LOL
Graselor!
Si Udrea are cap de cal.

sâmbătă, 22 august 2009

Romania - link de cuvant subliniat in Yahoo Mail.

# Lonely Planet Destinations
Introducing Romania

Travelling in Romania, the EU’s newest member, is like being somewhere between an eternal Halloween and the Led Zeppelin IV cover that features a twig-carrying farmer. Even in cities where Audis zoom across highways under video-camera speed traps, Romanian life is defined by its sweet country heart. Most anywhere, you’ll spot horse-drawn buggies crossing the (often cratered) paved roads - up green mountains, past cone-shaped haystacks and herds of sheep - which bounce along as if the roads themselves are aliens to the land. And then there’s that Dracula thing. Many visitors, lured by bloodcurdling tales, make full trips out of Transylvania’s castles and lovely medieval Saxon towns like Sighişoara, where the ‘real Dracula’ (Vlad Ţepeş) first grew his teeth.

But travellers limiting themselves to chasing vampires will miss so much. The capital, Bucharest, has its critics, but the blend of grotesque communist monuments and purposefully hidden-away cathedrals makes for fascinating exploring. Excellent hiking, biking and skiing are found all over the Transylvanian Alps (aka the Carpathian Mountains), which curl across central Romania. Farmhouse B&Bs allow guests to soak up some village life, particularly in the bucolic paradises of Maramureş and Southern Bucovina, where cemeteries and monasteries are painted as boldly as pop-art paintings.
More on lonelyplanet.com

Nu e usior...

"Nu e usior" si "Tata a ajiuns unde a ajiuns"...
Cine spunea ma ca Baseasca aia mica vorbeste fara vocale? LOL
Totusi, nu e usior sa le introduci in text...

Cum eliberezi spatiu pe hard

Azi am primit o alerta cum ca si C: si D: imi sunt cam pline. Mai precis, aveam 23Mb pe C liberi si vreo suta pe D:
De ce? Cred ca 60% din hardul meu e plin cu poze. Poze din calatorii, poze pe care nu le-am sters sau nu le-am scris pe DVD-uri. Pentru ca incerc sa-mi fac timp sa le ordonez cumva.
Dar azi am reusit sa eliberez ceva spatiu intr-un mod simplu: stergand un film.
"Future By Design".
Daca esti pasionat de presupuneri, e ok filmul. Eu nu prea.
Am vazut pe net ca e o intreaba controversa legata de acest tip de film (ca cica acum mai multe filme sunt "tip Zeitgeist").
Omul care vorbeste peste o ora, e "Industrial Designer". Bravo, nu e o meserie usoara.
Intrebarile mele incep cand el spune ca din 1974 incearca dezvoltarea "The Venus Project" si 80% din film sunt simulari pe computer.
La naiba, in 35 de ani (o viata de om, daca ai varsta mea) nu ai reusit sa faci nimic incat sa spui: "ASTA E! Puneti mana, atingeti". Nu. Totul e de tipul "in viitor"... Oare cand a fost invitat la emisiuni atunci in 1974, ce insemna pentru el "in viitor"? Deja au trecut 35 de ani.
Banuiesc ca daca isi spunea "scriitor SF" era mai fain.

In afara de meseria lui pe care, banuiesc, si-a facut-o cu succes, aproape toate proiectele lui se opresc cu "n-am avut bani".
Cred ca toti cei care gandesc in "n-am avut bani sa-mi fac minunatele proiecte" dau vina pe sistem: "din cauza guvernului & stuff nu am avut eu bani".

Apoi, la un moment dat se considera "Social Engineer". Bine, asa si eu pot spune ca sunt Mesia. lol
In ideile omului de "social engineering" spune ca oamenii nu mai trebuie sa ia nici o decizie, ci masinile. Pentru ca masinile pot lua decizii mai bune. WTF!???
Omul da si un exemplu: "tu te certi cu bacanul cat cantareste bucata de carne si apelati la o masina sa va spuna: cantarul; un pilot se uita pe geamul avionului si presupune ce distanta e pana la sol dar apeleaza la o masina care ii spune exact."
So, dupa mintea mea umila, citirea unei valori e o decizie? Atat de "purificat" e cuvantul asta incat cantaritul unui pepene inseamna SA DECIZI ce greutate are?
Nu cumva tu AFLI, nu decizi?
Ma rog, mai sunt multe de spus despre "Future by design".
Omul deseneaza case. Si e bun. ATAT. Presupunerile lui asupra lumii care ne inconjoara pot sta pe aceeasi masa cu presupunerile mele, ale tale sau a fiului Elisei (care fiu are 2-3 ani).

Din tot ce am vazut acolo, nimic nu exista in fapt. La naibe, din 1974 nu a reusit sa atraga atentia nimanui serios? Unuia care sa si faca ce a desenat el?
Wow, am un deja-vu cu domnul Iustin Capra...
-------------
edit: oamenii se uita cu expresia "woow, da, cata dreptate!" cand el spune: "cantarul DECIDE ce greutate are carnea"...
-------------
edit2: intr-o "magie" pe care o stiam de acum 10-15 ani, omul arata un metal cu memorie si spune: "vedeti, e super-tare. Asa vor fi facute in viitor toate masinile. Din metal cu memorie. Dar va fi si plastic cu memorie, absolut orice material de constructie va avea memorie, si dupa accidenete, isi va reveni la forma initiala."
Ma nene, am doar 31 de ani si tu ai peste 60. Sunt mai tanar nu mai prost, scuze!
Vorbesti de lucrurile astea de inainte de a ma naste eu. ARATA-MI CEVA FACUT DE TINE, CE EXISTA sau scrie pe cartea de vizita "scriitor SF", "ghicitoare" nu "Social Engineer".
-------------
edit3: as vrea sa reeditez filmul si sa-i scot muzica. Sa nu aiba muzica deloc. Sau sa pun niste muzica pe el ca in filmul "1984". Oare toti adeptii "miscarii Zeitgeist" vor avea aceeasi reactie urmarindu-l?
-------------
edit4: o tanti intreaba "Can me the machines smarter that the people?" si omul spune "cunosc un om mic care a facut design pentru un excavator. Excavatorul face acum lucruri pe care designerul nu le putea face. La fel e, daca te gandesti la o linie de imbuteliere de la Coca Cola. Designerul nu poate imbutelia la fel de repede. Deci, DA, masinile sunt MAI RAPIDE decat oamenii."
CEEEEE MA!!!?? Femeia a intrebat daca sunt mai DESTEPTE nu mai RAPIDE!!
Vai de capul nostru... "Zeitgeist movement"... papagalilor!

vineri, 21 august 2009

Ruj ma!?



Adrian - infractorul
Laur - prechezitie
Cristi - grasul
Alin - filmare

joi, 20 august 2009

Acesta este blocul... cui? Al "poporului" cumva?



Acesta este un bloc ramas neterminat inca de la Revolutie. Daca mai sta cativa ani asa, nici nu mai e ce termina...
Totusi, intrearea mea oarecum legitima era: Cumva acest bloc este "al poporului"?
ANL nu ar putea termina constructia (ar costa mai putin decat un bloc facut de la zero) si apoi inchiria/vinde apartamentele?
Oare cat ar costa un apartament intr-un bloc ANL din Baneasa?
BANEASA coane! B-A-N-E-A-S-A!...

P.S.: mai conteaza ca locatia e chiar langa fabrica de spaghetii, paine si fusili? :)

Raku si HappyFish



Mi-a placut. :-)

miercuri, 19 august 2009

Vopsire

De ce nu va ajunge Romania prea departe niciodata?
De exemplu, pentru ca a vopsi ceva se realizeaza in fellul asta: atentie numai la produsul finit.
In partea stanga a pozei, omul a dat "inginereste" si un grund inainte. Sa nu sara vopseaua in timp, sa adere mai bine! Ehe! Ce specialisti... pacat ca au cacat tot spatiul din jur.
Voi daca ati avea o casa, v-ar interesa trotuarul din fata portii?
Sau cel de dupa poarta - ca se poate vedea ca e vopsit si asfaltul de dupa poarta.
La naiba, romanii astia...


P.S.: poarta de culoare alba e de pe o strada din Baneasa. Da, ACEA Baneasa, zona de fitze, zona unde terenul costa cat in NY...

Peter Ustinov



Daca cineva mi-ar cere sa enumar cativa oameni buni, unul din ei ar fi Peter Ustinov.
Asa il vad eu, asa l-am perceput in toate secventele/filmele in care l-am vazut.
Cred ca a fost un om care iubea mult oamenii...

Si ca un "amanunt": l-am auzit dand interviuri si vorbind fluent in engleza, franceza si germana. De fapt, acum imi dau seama de ce: IMDB - Young Peter Ustinov was brought up in a multi-lingual family, he was fluent in Russian, French, Italian, and German, and also was a native English speaker.

luni, 17 august 2009

Brooke Shields by Gary Gross


În iulie 1978, la vârsta de 13 ani, Brooke Shields a făcut prima pagină în Photo Magazine.
Fotografiile au fost facute pentru promovarea filmului "Pretty Baby" regizat de Louis Malle.
Brooke Shields a primit 450$ de la Playboy Press de presă, partener în acest proiect. Mama ei a semnat un contract prin care a dat drepturi depline in a folosi imaginile fiicei sale. Seria a fost pentru prima oară publicata în Little Women, apoi, în Sugar and Spice, o publicaţie a Playboy Press. De asemenea, postere mari au fost expuse de către Charles Jourdan pe 5th Avenue in New York.
SURSA
Sursa sursei: “Controversies: A Legal and Ethical History of Photography” in the Bibliothèque Nationale

Parerea mea: Pedofilie!! Playboy e de cacat.

----
Because I saw many foreign people coming to this particular article on my blog, I insert this edit:
My opinion: that photographer and Playboy magazine are suckers. To picture and to put 13 years old girls in a man magazine is sick!
I see abroad many organizations who convict pedophiles, people are outraged when they see a man in park looking at their children but when a 13 years old girl is pictured NAKED in an adult magazine they don't see/say anything.
STUPID FUCKS!
I love kids. I am still a kid, I guess. I am 30 and, in London I almost was interrogated by a parent because I was looking to a bunch of rollers in a park... Why am I looking?
I look because is PULIC PARK, MOTHERFUCKER! (and because I have two pair of skates and I like to skate...)
I don't get this duplicity... SICKOS!
--

Ce mai face X?

Cred ca asta e o intrebare pusa de foarte multa lume.
Pleci dintr-un oras si apoi, dupa ceva timp, incepi sa te intrebi: Ce mai face X?
Stai la o bere cu prietenii si va aduceti aminte de cineva care a copilarit cu voi... "chiar! Ce mai face X?"
Sa spunem ca pui intrebarea "Ce mai face Ciprian Zamescu?" tu stiind ca Ciprian era un tip masiv, umbla cu toti smecherii din oras, se ocupa cu vanzarea de ceasuri si haine procurate... nu stim cum, tot timpul avea inele pe mana si din povestirile lui mai auzeai cum a fugit de politie prin Ungaria.
Ce reactie poti avea cand intreband "Ce mai face Ciprian?" primesti un raspuns de tipul: "Cum, nu stiai? A fost injunghiat de un tigan, A scapat o fata de la viol, agresorul l-a urmarit si mai tarziu i-a infipt un cutit in spate. A pierdut splina si acum e pe recuparare, nu poate face efort, etc..." Agresorul e in inchisoare, despre Ciprian s-a scris in cele mai onorabile cuvinte in ziarul local si a fost si o stire la TV.
Alt caz poate fi cand, aducandu-ti aminte de unul dintre cei mai buni prieteni de-ai tai, un mic model cand erai tu mic, punand intrebarea "Ce mai face X?" primesti raspuns (de pe google sau nu): "A fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, dare si luare de mita."
Well, timpul trece si, dupa cum spunea cineva, oamenii nu se schimba, ei devin ceea ce sunt cu adevarat. :-(

Doua noi bloguri

Am inceput inca doua bloguri din care sper sa ma imbogatesc.

Hamburgjpg
Am 8 giga de poze si filme de pus.

a life photos
titlul corect ar fi: "Poze nu vorbe!" adica un blog fara cuvinte, 99% poze. Adica la 99 de poze imi permit sa scriu un cuvant. :)

Dati click din cand in cand...

Hamburg - Dusseldorf

Drumul inapoi de la Hamburg la Bucuresti a fost cu escala de o ora la Dusseldorf.
Nu stiu cum functioneaza Lufthansa (cred ca foarte eficient) dar de la Hamburg la Dusseldorf am zburat cu un avion mic. Zbor de 30-45 de minute.
Dupa cum se vede in poza, la imbarcare numai oameni de afaceri (cred). Intre cele 30+ de costume, mobile, laptop-uri, eu cu Alina si inca doi eram "outsideri". Ceilalti cred ca se cunosteau sau ceva, ca vorbeau, radeau... business men-ii astia cred ca se cunosc toti intre ei. :-)
O calatorie placuta, pe locuri separate - eu am stat langa un costum maro care a dormit tot drumul. Sau... cred ca l-a cam stresat putin rucsacul meu foto care se tot misca - si nu, nu am reusit sa-mi scot 400D-ul.
Fotografiile sunt cu aparatul meu de back-up: Canon A720IS






A, printre costume era o tanti care avea o geanta Louis Vuitton (asa se scrie?) Geanta si fusta leopard. LOL
Am vazut-o si i-am aratat-o Alinei. Am ras amandoi crezand ca geanta era vreun fake luat de pe malurile Transtevere, in Roma, de la negri.
Cand am vazut ca s-a asezat la Business Class, cred totusi ca geanta era originala.
Al dracu' Vuitton asta, imita perfect marfa chinezeasca!

Studiu: aproape 90% din bancnotele americane au urme de cocaină

Oamenii de ştiinţă au analizat bancnote din peste 30 de oraşe din Statele Unite, Canada, Brazilia, China şi Japonia, descoperind urme "alarmante" de contaminare cu cocaină în multe zone..
* Statele Unite şi Canada au cele mai ridicate niveluri, între 85% şi 90% dintre bancnotele folosite în cele două ţări având pe ele particule de cocaină
* China şi Japonia au ratele de contaminare cele mai mici, de 20%, respectiv 12%, potrivit unui studiu citat de Sky News.
* În Statele Unite, urmele de cocaină sunt mai puternice pe bancnotele folosite în oraşe mari, precum Baltimore, Boston şi Detroit, în timp ce analiza celor din capitala federală, Washington DC, a demonstrat că 95% dintre bani conţin cantităţi infime de drog.
Bancnotele cele mai "curate" se găsesc la Salt Lake City, unde locuiesc mormonii, grup religios cu o etică de viaţă strictă. Per total, numărul bancnotelor contaminate cu cocaină este cu 20% mai mare în prezent decât în urmă cu doi ani, când cercetătorii au făcut acelaşi studiu.
Dr. Yuegang Zuo, de la Universitatea din Massachusetts, care a condus studiul, a declarat:
- continuarea pe site-ul www.ziare.ro -

vineri, 14 august 2009

Next Blog

Dupa ce am facut postarea precedenta, am dat "Next Blog" din bara de sus.
Si am gasit ASTA.
Ce spuneti? :)

De ce am vrut/vreau sa emigrez

Am gasit un mic raspuns la intrebarea De ce am vrut/vreau sa emigrez?
Poate pentru ca simt ca nu am aproape nimic turceste/arabeste/"fanariot" in mine.
Si in Romania e plin de spirit de felul asta.

miercuri, 12 august 2009

Criza de "role model"

Sunt in criza de "role model".
As vrea sa mai invat ceva dar in acest moment nu ma intreseaza nimic din ce ar putea sa-mi ofere cei din jurul meu. Sau, nu am gasit pe nimeni care sa poata sa spuna, SA CREADA ceea ce-mi spune, astfel incat sa ma convinga.
Ma enerveaza ca tebuie ca eu sa iau deciziile importante si... care o fi cea buna?

Profesorii sunt cei care ar trebui sa fie "role model" pentru elevi.
Poate de asta invatamantul romanesc scade - pentru ca nici macar profii nu mai cred in ceea ce predau. Nu mai pot convinge, nu mai pot sa-ti starneasca MOTIVATIA sa inveti.

Relus spunea ca inceputul povestii care l-a adus la Hamburg a fost un profesor care, in anul 2 de scoala, a chemat e cineva care le-a facut o prezentare a softului Catia.
I-a placut mult prezentarea si softul si a inceput singur sa invete... si acum lucreza pentru Airbus. Are 26 de ani.
Un profesor, intr-o dupa-amiaza, poate schimba destinul unui elev. Oare profesorii isi pot da seama de lucrul acesta? Mai exista profi care SA INTELEAGA lucrul asta?

Mihai Viteazul cu vocea lui Emanoil Petrut


Stimatii mei, in celebrul film "Mihai Viteazul" (1970) cu Amza Pellea in rol principal, stiati ca vocea lui Mihai (Amza) e a lui Emanoil Petrut?
Da, la naiba, si eu abia azi mi-am dat seama!
Ma gandeam eu ca nu prea e vocea lui "nea Marin".
Stiti cine a fost Emanoil Petrut? Un tip care il putea pune oricand in umbra pe "marele macho" Florin Piersic (sau Dichiseanu).
Dupa parerea mea, Emanoil Petrut a fost cel mai dur si cel mai puternic actor roman. Un adevarat barbat.
Tare imi pare rau ca nu sunt editate pe DVD filmele "Haiducii" in care apare el in rolul lui Amza... o prestanta MULT mai buna decat cea a lui Florin Persic.

marți, 11 august 2009

Build a USB Powered AA NiMH and NiCd Battery Charger


I'm always complaining about all the chargers and wall warts I need to carry with me when going on a trip. This project, which can charge a pair of AA Nickel Metal Hydride (NiMH) or Nickel Cadmium (NiCd) cells using a laptop's USB port for power, arose to address part of that problem. (By the way, if you want to lighten your laptop load, take a look at the MoGo Mouse.)

Hamburg

Poze diverse (si fara nici o ordine) despre Hamburg.
Si asta nu e tot... :)



















Mai multe fotografii AICI.

luni, 10 august 2009

Amintirile ma chinuiesc.... lol

Iar am avut un vis ciudat legat de liceu... sau de job?
Cred ca mediul de lucru de la serviciu seamana foarte mult cu perioada din liceu - pentru ca presupusii "colegi de clasa" erau colegii mei de serviciu. In vis aparea si domnul Bogatu (domnle Bogatu, mi-ar placea sa mai vorbim candva, sincer).
Povestea statea cam asa: din numite motive (nu mi-am dat seama care, nu erau clare in vis) vroiam sa schimb clasa. Sa nu mai fiu la "F" si sa ma mut la "D". Mutarea s-a intamplat atat de repede si nimeni in afara de colegi nu aflase.
Partea amuzanta e ca, desi eram la clasa paralela, nu intelegeam aproape nimic din materia care se preda. Incepusem sa-mi fac griji si la prima pauza m-am intalnit (pe hol cu domnul dirinte Bogatu).
"Ce faci, pleci fara sa anunti? Pai ce vom face cu examenele de la "F"? Stii doar ca am comandat cursuri diferite!"
Vroiam sa-i raspund ca am schimbat clasa pentru ca oamenii nu sunt respectati suficient*, ca suntem luati la misto, ca se sta peste program... lol
...
Pentru ca eu cred ca visele sunt proiectii ale subconstientului, intrebarile pe care mi le pun acum ar fi:
1. de ce domnul Bogatu?
2. de ce liceu?
3. au vreo legatura nemultumirile mele cu ce mi-au povestit prietenii mei la care sunt acum? (sunt in Hamburg si baietii lucreaza la Airbus).
4. cum ar trebui sa vad faptul ca schimbam clasa (in vis) si-mi parea groaznic de rau?
---------
* Programul de lucru la Airbus Hamburg e... parca e gandit de mine.
Se lucreaza 21 x 8 ore/luna sau 20 x 8 ore/luna.
So, tu intr-o luna, in functie de zilele lucratoare din ea, trebuie sa ai lucrate un numar de ore. Poti veni si la 6 dimineata intr-o zi, poti pleca la ora 14 daca simti ca poti recupera.
Numarul fix de ore/luna nu pe zi e catalogat "program flexibil" si de catre baietii mei si de catre sefi.
Oare patronatul roman va intelege vreodata sistemul asta, ideea asta de FAIR-PLAY fata de angajat?

duminică, 9 august 2009

Public Enemies (2009) vs. Heat (1995)

Nu mai scriu in romana o postare pe care tocmai am scris-o pe un forum strainez:
Check this:

Heat (1995)
Director: Michael Mann
Writer (WGA): Michael Mann (written by)

Public Enemies (2009)
Director: Michael Mann
Writers (WGA): Ronan Bennett (screenplay) and
Michael Mann (screenplay) ...


Please look at the bank robbing scene.
Why Michael Mann used THE SAME LINES in the scripts?
Man, I looked at the first scene and I wanted to quit. If Marion Cotillard wasn't in that movie I would have definitely stop to see it.
Anyway, I cannot compare Deep with Pacino or DeNiro ...
Now, I will push play again and I hope that I will not see other passages (fragments of script) copied.

P.S.: I see "Public Enemies" for the first time and in the first 5 minutes my girlfriend asked if I new it already... because I almost knew all the lines!
Poor job Mr. Michael Mann!

joi, 6 august 2009

Nici la sapat santuri?

Ma nene, nici la sapat santuri nu mai sunt buni romanii?
Cand am fost mic, asta era spaima suprema: "sa inveti sa nu ajungi la sapat santuri"...
Ei, se pare ca nici la sapat santuri nu mai suntem buni...

Vad acum la stiri ca un nene a fost salvat in ultimul moment... al catalea ingropat de viu pe anul asta?