miercuri, 28 ianuarie 2009

"Un an nou plin de fericiri si bucurii!"

Sunt nervos.

"Un an nou plin de fericiri si bucurii!"
Cate urari din astea trebuie sa primesti pentru ca anul chiar sa fie plin de bucurie si fericire?
Anul meu a inceput cam asa:
Chiar in primele zile am scapat o cutie de vopsea pe covor. De fapt baitz de lemn... Dupa CINCI ORE in care m-am chinuit sa scot pata care era cat doua palme, in acceasi seara mi s-a spart o conducta de apa rece in baie.
La cateva zile dupa, imi pierd rucsacul. Il uit, de fapt, in autobuz.
Dar nu paguba e foarte importanta ci faptul ca sunt un bou. In Londra, la fiecare statie se auzea: "Please keep all your belongings with you!" si credeam ca mi-a intrat in reflez si mie asta... Dar era seara, eram obosit, plictisit, prins cu gandurile mele...
A doua zi dupa incident imi cade o plomba. Patru plombe am si eu, una s-a gasit sa cada chiar in perioada asta, cand nu am chef de nimic.
Dai cu invoiri de la munca, du-te pe la dentisti, fa-ti radiografii, etc. etc. Unu' iti spune ca trebuie scos nervul, altul spune ca nu, unul iti face detartraj, al doilea spune ca nu ti s-a facut (sau daca da, a fost complet "incompetent")... Doua saptamani m-am stresat cu un dinte. Da, nici macar nu era masea (apropos, nu mergeti la Opran Dental si never la Adriana Sterie).
Ca sa puna capac la toate, acum cateva zile mi s-a stricat laptop-ul.
Si luna ianuarie inca nu s-a terminat...

MOR DE DRACI! Nu mai pot de draci! Bine ca avem sacul de box in garaj, ma mai calmez...

Daca mai vad un singur preot in fata usii cu "sa intram cu Boboteaza ca sa va mearga bine tot anul" il iau la suturi...

P.S.: si ca tot tabloul sa fie complet, de la inceputul anului nu reusesc sa ajung la timp la munca. Ce dracu' fac!?? Ce se intampla de nu ma pot concetra!??

marți, 27 ianuarie 2009

Hip-Hop

Daca mi-a placut Hip-Hop a fost pentru ca gandesc/simt hip-hop.
Nu ascult manele 50cent sau alte caca-uri, hip-hop adevarat e KRS One, A Tribe Called Quest (uite o piesa cu ei in care apare si Busta Rhymes). Ca sa nu mai vorbim de Public Enemy care practic au inceput adevaratul Hip-Hop (cel putin asa cred eu), cel care lasa latura "dance" si incepea sa vorbeasca despre adevaratele probleme sociale.
Mi-a placut candva si Snoop, Dr. Dre... dar cred ca au pierdut mesajul: si-au schimbat lista de prioritati, nu mai credeau in ce au inceput si au dat-o pe manele...

Scriu acum pentru a-i putea lauda pe Facem Records.
Imi plac Facem Records, ii ascult cu mai mare placere decat ascult Parazitii -> care "paraziti" si-au cumparat masini si tzoale si bat moneda pe aceeasi problema: se moare de foame in Romania... Cred ca incep sa-si piarda mesajul...
Ceea ce nu pot spune (cel putin acum) despre Facem Records.
Mai exista o alta trupa adevarata de Hip-Hop in Romania?

Bucuresti


Astazi dimineata la ora 9:20 am luat pe mine o pereche de pantaloni proaspat spalati, am ajuns la 10 la munca (in mirifica zona Baneasa) folosind mijloacele de transport in comun + 10 minute de mers pe jos, si pantalonii mei arata ca a alora de vin de la tara, in Obor.
MA CAC in ei politicieni si "oameni de bine"!
E plin de mertzane si gipane, daca te dai jos din ele zici ca mergi pe tarla...

P.S.: In Baneasa nu pe strazi desfundate! Nu! Pe o strada care iese din DN1!
P.S.2: pantofii mi-i dau cu crema in fiecare dimineata. Cand plec de acasa sunt STICLA! (au inventat astia niste creme... wow! dai si in 5 minute se usuca, devnind "sticla").

Romania...

Ce ati face concret daca ar reveni la putere comunistii?
Ce ati intreprinde in mod CONCRET daca actualul regim din Romania ar fi rasturnat de un grup de comunisti care ar incepe sa reorganizeze economia tarii dupa modelul perioadei 1945-1989?
15.15% - Nimic
44.24% - As lupta impotriva lor
30.91% - M-as pune in serviciul lor
9.70 % - Alte raspunsuri

Pariez ca aia 30,91% sunt niste incompeteti, betivi, lenesi, delasatori, oameni care nu au nici un chef de munca.

vineri, 23 ianuarie 2009

Dentistul - Ghid de utilizare

Stomatologie Evolutie

Cu mana tinandu-se de falca si cu privirea in pamant. Asa a mers pana in fata policlinicii, acolo de unde trebuia sa vina izbavirea. A stat pana in ultimul moment, gandindu-se ca poate ‘e de la curent’ si poate ii trece cu Antinevralgic. Nu a fost sa fie, asa ca a ajuns aici. Se uita sfios la usile vechi, ca un ostas ajuns in fata cetatii dusmanului. Macar de ar fi fost sol ca sa mai poata trage speranta ca iese nevatamat de acolo. Isi ia inima in dinti si paseste in interiorul cladirii care parea ca il inghite. Este imediat izbit de mirosul intepator de spital.
Pasind abatut pe cimentul standard ce se gasea mai in toate institutiile de stat, ajunge in sala de asteptare si se aseaza pe unul dintre scaunele destul de mari, in antiteza cu sentimentul de sufoacare care il incerca. Din spatele usii albe se aude sunetul durerii - freza, amestecat din cand in cand cu tanguirile pacientului. Stia ca o sa ii vina si lui randul. Usa se deschide ,pacientul este eliberat iar omul in alb ii face semn ca poate sa intre. Dupa ce intra, usa alba se inchide iar la scurt timp se aude din nou sunetul durerii. Si din cand in cand, tanguirile pacientului. Cine este pacientul? Poate fi oricine se regaseste in acest scenariu .
Aceste vremuri au trecut insa iar policlinicile nu mai sunt la moda.Acum au aparut cabinetele particulare care ofera alte conditii. Atentia pacientului ii este atrasa inca de la intrare de postere multicolore si de orare scrise in Word. Sala de asteptare este mai primitoare, gresia sau parchetul au luat locului neprietenosului ciment. Odorizantele de camera se chinuie sa inlature mirosul intepator de spital. Scaune moderne nici prea mari, nici prea mici, tavan fals, iluminare hi-tech, calculator cu LCD pentru evidenta si operatiuni contabile. Chiar si omul in alb pare mai primitor si mai tanar. La fel ca asistentele. Din camera se aude insa un sunet cunoscut, ce provoaca un sentiment care nu se incadreaza in decor. Este vorba de freza, care a dainuit in ciuda tuturor inovatiilor timpului. Si din cand in cand, mai rar ce-i drept, se mai aude cate o tanguire scurta, urmata de oprirea sunetului de freza si de vocea omului in alb : “Am zis ca ma opresc cand ridici mana, m-am oprit” .

Alte vremuri, aceleasi pericole

Cabinet StomatologieDesi multe s-au schimbat, pericolele au ramas aceleasi. Nerespectarea normelor de igiena, malpraxis-ul, tendinta de a insela pacientul sau modalitatile necorespunzatoare de tratament sunt cateva dintre ele. Doar pentru ca dentistul spune “Ai incredere in mine, fac asta tot timpul” sau “Nu e o problema complicata”, nu inseamna nici ca ceea ce face el tot timpul face si bine, nici ca poate sa rezolve acea problema care nu e complicata. Ceea ce pacientul uraste cel mai mult este sa repare ceea ce a fost stricat de alti dentisti, datorita slabei pregatiri profesionale, malpraxis-ului sau a serviciilor oferite in exces. Daca nu stiati, exista cursuri de vanzari adresate dentistilor pentru a sti cum sa-si vanda serviciile. Astfel, pacientului ii sunt bagate pe gat servicii in plus si ii este indusa conceptia ca daca ii lipseste un dinte e sfarsitul lumii, vina este doar a lui pentru ca nu si-a ingrijit asa cum trebuie dantura, iar planul de tratament propus(si care contine mult mai multe servicii decat e nevoie) il scapa de toate problemele si il protejeaza si pe viitor mult timp. Pana data viitoare. Este exploatat faptul ca majoritatea oamenilor nu pot face fata unei discutii stomatologice, iar solutia propusa este acceptata imediat. Rezultatele studiilor sunt aceleasi. De exemplu, in SUA, un reporter a vizitat in vederea unei consultatii 50 de cabinete din 28 state. Inainte de a incepe ‘turneul’, a fost examinat de o comisie de dentisti care au cazut de acord ca are o problema cu un molar. Rezultatele turneului: 12 dentisti au observat corect problema, 15 nu au observat nimic, iar restul pana la 50 s-au intrecut in a propune planuri de tratament care de care mai ‘exotice’ si mai costisitoare, precum schimbarea tuturor dintilor sau implanturi de ultima ora.

Semne pozitive:
1. Un dentist bun este precaut. Foloseste radiografii si sugereaza si un film general al danturii. Acesta constituie si un semn de profesionalism, metoda ‘oarba’ fiind extrem de criticata de specialisti. De asemenea, acesta este interesat de istoricul dentar al pacientului (interventii sau probleme anterioare).
2. Pretul unei lucrari dentare nu este cea mai buna metoda pentru a masura calitatea; mai degraba trebuie acordata atentiei timpului pe care dentistul il acorda lucrarii dumneavoastra. Stomatologia de calitate nu se practica pe banda rulanda, trebuie timp, meticulozitate si atentie la detalii.
3. Tehnologie noua. Nu trebuie sa detina chiar ultimele aparitii in domeniu, insa daca tehnologia este mai noua, asta inseamna mai putina durere, mai mult confort si mai multe informatii despre problemele dumneavoastra.
4. Personalul prietenos constituie un plus. Acesta ofera pacientului increderea ca este tratat asa cum trebuie. De asemenea, comunicarea continua cu pacientul, prin descrierea actiunilor ce vor fi efectuate in fiecare moment este de asemenea o bila alba.
5. Cabinet si mod de lucru igenic. Curatenia nu trebuie sa lipseasca, iar instrumentele folosite trebuie sa fie despachetate in fata pacientului. Pacientul trebuie sa fie sigur ca instrumentele au fost dezinfectate inainte sa fie folosite din nou.

Precautie:
Atentie la tipologia de ‘dentist marketing’ . Acesta are un limbaj si un comportament foarte prietenos si glumet, asemenea persoanelor angajate in domeniul vanzarilor. Propune multe servicii pentru dumneavoastra la costuri destul de acceptabile. Capcana este urmatoarea: atunci cand pretul serviciilor este scazut, numarul acestora devine mai mare decat e necesar, iar per total costul este mai mare decat in cazul in care serviciile ar fi fost mai putine si mai scumpe. Pe de alta parte, el va realiza cat mai repede lucrarile pe care vi le-a prezentat, mergand pe ideea “cu cat mai multi clienti intr-o zi, cu atat mai bine”.


Alte sfaturi:
Asigurati-va ca locatia cabinetului va avantajeaza deoarece tratamentul poate necesita vizite multe si dese. De asemenea, interesati-va de regimul de urgenta, daca exista ture de noapte sau de week-end. Daca aveti nevoie de o interventie mai dificila este indicat sa alegeti un stomatolog mai experimentat, peste 30 de ani. Intrebati daca se poate evita freza: au fost descoperite anumite alternative care insa nu pot substitui freza in toate cazurile. Poate va aflati in scenariul fericit in care se poate.

miercuri, 21 ianuarie 2009

duminică, 18 ianuarie 2009

Ce bine ca mananc acasa!

“La Mama” daţi in judecată

Cinci clienti au dat in judecata lantul de restaurante "La Mama"

* lantul de restaurante "La Mama" este acuzat neglijenta in serviciu si atentat la sanatatea publica
* ANPC a demarat o investigatie in acest caz
* cei cinci clienti cer daune morale in valoare de un (1) leu
* unul dintre reclamanti a fost amenintat telefonic de seful restaurantului "La Mama" din Piata Alba-Iulia, Nicolae Moldoveanu

Cinci clienti au dat inscris pe rolul Tribunalului Bucuresti o actiune impotriva lantului de restaurante "La Mama", cerand daune morale de un leu. Actiunea in cauza a fost demarata in urma unui eveniment intamplat in seara zilei de 12 ianuarie 2009, cand un grup de cinci bucuresteni a luat masa la restaurantul mai sus amintit, aflat in zona Piata Alba-Iulia.

"Toti cinci am comandat personalului din restaurantul "La Mama" mai multe feluri de preparate printre care si cinci ciorbe. Dupa ce ne-au fost aduse la masa, fiecare dintre noi am inceput sa servim preparatul, insa in ciorba taraneasca comandata de prietenul meu s-a gasit un muc de tigareta (chistoc). Dupa socul avut initial, am incercat sa cerem explicatii personalului din restaurantul cu pricina, insa toti au inceput sa ridice din umeri. Dupa aceste momente jenante, sefa de sala a inceput sa insinueze ca ar fi fost totul premeditat de catre noi. Evident, nu s-a putut justifica acest aspect, in cele din urma transmitandu-ne ca nu e un capat de tara si ar fi inteles daca era doar un fir de par sau vreun capat de ata. Insa, prezenta mucului de tigara i s-a parut neverosimila si a incercat sa ne ofere toata masa gratis. Am refuzat si ne-am achitat nota – in ciuda faptului ca nimeni dintre noi nu a mai servit nimic", sustine Titus Somesan, unul dintre reclamanti.

"In restaurant s-a creat rumoare si printre ceilalti clienti si asa seful restaurantului a catadicsit sa ne transmita telefonic (prin mobilul sefei de sala) sa nu mai facem atata tevatura, sa ne bagam mintile in cap si sa ne intalnim sa stam de vorba, ca ne va rezolva el. Deoarece nu a reusit sa ne intimideze i-am transmis ca ne vom intalni in instanta, aspect pe care l-am materializat in prezent", a mai spus reclamantul.

De asemenea, a fost depusa o reclamatie cu privire la calitatea preparatelor vindute clientilor in restaurantul "La Mama" si la sediul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Oficialii ANPC ne-au transmis ca in urmatoarea perioada vor demara un control complex la restaurantul "La Mama", vizand si alte nereguli semnalate de catre mai multi consumatori. Reclamatia depusa la ANPC poarta numarul 646 din 13 ianuarie 2009.

In continuare, partile vatamate (cei cinci clienti reclamanti) si-au angajat un avocat si au dat in judecata lantul de restaurante "La Mama" cerand in instanta daune morale de un leu. "Vom incerca prin intermediul instantelor de judecata sa obligam lantul de restaurante "La Mama" sa nu mai puna in pericol sanatatea bucurestenilor. Este infiorator si regretabil ca asa ceva se intampla in 2009 si intr-o capitala europeana. Dar trebuie subliniat si faptul ca la ora actuala, in Bucuresti nu exista un laborator de analiza specializat pentru probele culese de reclamanti, ce se iau la lupta cu cei ce le-au incalcat un drept. Practic, se pierd probe importante intr-un astfel de caz, iar vinovatii pot continua la infinit cu neglijenta si lipsa de respect fata de consumatorii romani", a conchis Marius Iorga, avocatul celor cinci reclamanti.

marți, 13 ianuarie 2009

Marti 13

Marti 13 ianuarie 2009, in jurul orei 19:45, in autobuzul 205, am uitat un rucsac negru.
Am coborat la manastirea Casin, autobuzul are capatul la Gara de Nord.
Rucsacul continea:
- un certificat de nastere pe numele Alina-Elena Oprea
- un tricou negru, uni, marimea XXL
- un set de chei
- un stick de memorie
- o camera foto A710 (zgariata peste tot)
Daca ati gasit acest rucsac si vreti sa mi-l inapoiati, pot fi gasit la adresa de e-mail: cristi.radio@yahoo.com
Recompensa este de 100RON si o voi da numai daca rucsacul are continutul intact (altfel nici nu face 100RON).
Multumesc!

luni, 12 ianuarie 2009

EMO si limba romana

Citeam un site si am dat de comentariul asta, scris, se pare, de un emo.
Pot spune "no comment" la un comentariu? :-)

EmO
dak ratatul ala se mai leaga vreo data d emo kids ma voi asigura k va lua bataie p bune d l mn in persoana...oriqm noi emo kids suntem mai buni decat cocalari d voi...si in plus noi nu ne taiem venele,ne arunkm d l etaj sau stam si plangem in intuneric asa qm zice lunea asta a fost doar din cauza proastei aleia care s-a aruncat d l etaj pt k a parasito prietenu sau doar asa din cauza prostiei abundente....qm aratam noi nu ii treaba lui Mirciulik Badea s comenteze pt k s fi emo ii un stil d viatza nu doar o moda trektoare ca s aragem atentzia si noi ne imbrakm nu doar in negru pt k nu suntem gotici noi adaugam culori vesele si chiar tzipatoare iar tokio hotel si cinema bizzare sunt trupe rock nu trupe emo...asta dovedeshte k astia d l antena 3 sunt mai cocalari k decat par...

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Emisiuni TV

1. Nu imi plac masinile, nu conduc, nu am carnet, nu vreau sa-mi iau in acest moment masina. Sincer, ii urasc pe cei cu masini mari "gas guzzlers" si sper ca transportul in comun sa nu ma faca niciodata sa-mi iau masina personala.
DAR: ce e cu astia de la Top Gear nene? Da, ma mai uit din cand in cand (cand dau din telecomanda).
Cred ca e a treia sau a patra oara in ultimul timp cand astia fac comparatie intre masinile englezesti (sau vandute sub brand englez) si cele germane, si tot timpul ajung la concluzia ca astea englezesti sunt mai bune.
Au ajuns sa compare Vauxhall cu Audi, BMW, Mercedes... si sa spuna ca Vauxhall e mai buna?
Ca are un mega-raport calitate/pret si ca singurul motiv pentru care BMW e mai scump e ca are sigla BMW pe portbagaj?
Ce e cu mizeria asta ma!??
Compari BMW cu... Vauxhall?????? Da-o-n "puncte puncte"!
Cuvantul asta, Vauxhall, nici macar nu e recunoscut de spelling-ul de Firefox!

2. Cam cat de tare e in rahat transportul bucurestean mi-am dat seama foarte bine dintr-o remarca: ma uitam cu cineva la stiri si am vazut una despre un tip (culmea, din Vaslui) care s-a aruncat in fatza metroului, in statia Unirii parca.
Prima remarca a omului de langa mine: bine ma, la dracu'! Acum au oprit traficul in zona!

miercuri, 7 ianuarie 2009

Cum faci audienta

Vin azi acasa si vad TV-ul dat pe Antena 3.
Stiam ca Alina nu prea se uita la TV si nu prea agreeaza posturile de stiri: "Ce faci, te uiti la Antena 3?" am intrebat-o. "A,nu, vroiam sa vad cat e ceasul si a ramas asa!".
Well, se pare ca unele posturi fac audienta si numai cu ceasul afisat. hi hi hi

joi, 1 ianuarie 2009

Apple: "Think different" ???

Did You Know: Apple Fired a Guy for Standing on His Head
Brent Barlow thought a bit too far "outside the box"

By Filip Truta, Apple News Editor
30th of December 2008, 18:01 GMT

In Apple's history of employments and layoffs, one may be reluctant to believe that the company bearing the motto "Think different" would fire one of its staffers for doing just that.
Meet Brent Barlow, a former software analyst and beta-tester at Apple. In 1999, Apple felt it was necessary to let him go because he "consistently failed to adhere to the normal standards of conduct and daily routines expected of employees of Apple Computer," according to a company spokesperson.
Listening to Bob Dylan on his headphones while testing software, and taking barefoot walks around the Apple campus to" feel more connected to the creative energy of others" were among his strange activities around the office. For one reason or another, Dylan also used to hang his mountain bike above his workstation.
"It's okay to think outside the box," Avie Tevanian, Apple senior vice-president of software engineering, said. "In fact, we very much encourage that sort of thing, here at Apple. But in Mr. Barlow's case, he went just a bit too far."
First written up in September 1996, Barlow was cited for "unprofessional and inappropriate personal modifications to his workspace." Those included taped-up pictures of Mahatma Gandhi, Albert Einstein, and R. Buckminster Fuller, a painted red question mark on the side of his monitor, a non-approved wallpaper (on his Mac) of Jim Henson, and more. Reportedly, Barlow went as far as replacing his computer's trademarked startup sound with a snippet of the John Lennon song "Imagine."
"I like to explore problems from unusual angles," Barlow explained, as he was cleaning out the desk he had been working at for four years. "And being in a free-form environment of my own creation really helps me get in the right frame of mind." The last straw was when his team supervisor caught him doing a headstand, reports revealed. The write-up for this incident was Barlow's last blow.
"I was stuck on this bug I discovered in the new Mac OS X system software that Apple's developing. No matter what I tried, nothing worked," Barlow revealed. "So I thought to myself, what I need to do is turn my whole approach to this problem upside-down. And what better way to do that than by standing on your head?"
Apple director of corporate communications, Michael Landau, further emphasized that the company had no choice but to let him go. "Of course, we want our employees to be individuals and 'do their own thing,' so to speak," Landau stated at the time. "But Mr. Barlow's behavior consistently crossed the line. If he wants to think that different, he can do it on his own time."
Throughout the years, Apple has developed a manual outlining the company's rules and regulations regarding individualism, in an effort to prevent "excessive iconoclasm." In accordance with those rules, staffers were allowed activities such as:
- removing shoes when seated or within four feet of a desk;
- whistling when given prior written permission from a direct supervisor;
- kicking puddles, provided the kicking is conducted during one's lunch hour and the puddle is one of the 35 on the Apple campus specifically designated for such a purpose.
Staffers were moreover prohibited to sing out loud, fly kites, and catch butterflies.

cel mai fain post TV de Revelion

Cel mai fain program TV de Revelion?
Animal Planet sau... Jetix.
Sorry! :-)