miercuri, 11 februarie 2009

Politica si muzica

Ma gandeam daca sunt mai tari Cypress Hill decat Traian Basescu... Cantareti versus politicieni.
Poate nu in America (desi...) dar in Romania cu siguranta ca un Michael Jackson face pipi pe un Traian Basescu.
Sa nu discut despre bani si despre faptul ca "politicienii" nostri ii fac din ciordeli pe cand Alice Cooper i-a facut (sau ii mai face) din muzica - o chestie cinstita.
Spun doar ca un muzician iti poate aduce un grad de bucurie/fericire pe care un politician nu ar fi niciodata capabil sa-l produca in mintea ta de cetatean.
Si atunci, cum ar trebui sa ne purtam cu Adrian Nastase? Ce ar trebui sa-i spunem lui Varujan Vozganian cand il vedem in fata noastra?
Va spun eu ca 99% dintre oamenii de pe strada, daca l-ar vedea pe Ion Iliescu pe strada ar da mana cu el si i-ar zambi... DE CE?

La un moment din viata mea am avut ocazia sa dau mana cu un fost senator. Eram in Vaslui si ajutam un prieten sa-si puna boxe in Dacia 1310 a lui si un nene s-a apropiat de noi si m-a recunoscut ca fiind "baiatul lui Ciureanu".
"Stii, eu l-am cunoscut pe tatal tau, am fost colegi impreuna. Am candidat impreuna pentru Senat. Eu sunt fostul senator Pipa."
Am avut o reactie destul de normala, adica l-am salutat, am vorbit putin despre batranul meu mort si omul a plecat.
Au trecut 7-8 ani de atunci si eu, cand mi-aduc aminte episodul, ma acuz ca nu l-am intrebat: "de ce va laudati ca ati fost senator? Se vede pe undeva ca ati fost dvs. senator?"
Sper sa nu ratez ocazia data viitoare cand mai dau mana cu vreunul care se lauda cu functia lui de politician.

Daca maine ar fi zi de vot pentru presedentie si tot maine ar fi un concert Vita de Vie (cu melodiile lor vechi), si ar trebui sa faceti NUMAI o alegere, ce ati alege?

Un comentariu:

Anonim spunea...

:)intrebare retorica!Desi daca stau un pic si ma uit in jurul meu as putea identifica "n" persoane care INCA se mai vand pe un lighean de plastic,oferit "moca" in campania electorala!