vineri, 3 iulie 2009

Rool LK

1996, Iasi
Pacat ca nu a fost nimeni in spatele lor sa-i sustina...

Alina se simte putin "eclipsata" de niste francezi de la ea de la serviciu. Simte ca francezii se poarta afltfel fata de cum se poarta romanii, au un mod de a gandi aparte, mai liber...
I-am spus ca nu trebuie sa se simta in nici un fel: meritul unul om este atunci cand scoate maximul din ce are.
Daca "datele de iesire" ale tale sunt egale cu alte altuia dar "datele de intrare" ale tale sunt mult inferioare lui, matematic vorbind tu ai avut un randament mai bun.
Tu trebuie sa fii cel care merita laudat nu colegul tau care, din diferite considerente, a fost mai "privilegiat" prin ce i s-a oferit.
De aceea nu ma simt in nici un fel cand vorbesc cu strainezi...

Undeva prin zona asta mai sunt cei care au replica celebra: "da ce' te crezi mai destept?" Pai cum sa ma cred frate, cand, citand Parazitii, "tu cloceai cacat in varf de pat" in timp ce eu faceam lucruri? De ce te simti "discriminat"? Dupa ceva timp in care fiecare si-a vazut de visurile/interesele/treburile lui, tu vrei sa ne egalezi atat de simplu? Pai daca "ma egalez" cu tine inseamna ca, matematic vorbind, am fost un dobitoc pana acum, nu?
Expresia "ai uitat de unde ai plecat" are terenuri foarte vaste...
Cum ar fi sa o compar pe mama mea care a facut scoala in conditii "mai deosebite" sa spunem cu vecinii bunicii din zona aia, care au stat acasa si au pascut vacile, sau mai rau, beau recolta anuala de struguri?
Sa o citez pe batrana: "ma descaltam la poalele dealului si urcam dealul descult, sa nu-mi stric pantofii de scoala. Ma'noroiam pana la genunchi. Asa am facut eu scoala." Ar trebui sa o egalez pe batrana mea cu toti papagalii betivi din zona? Numai de dragul expresiei "nu ai uitat de unde ai plecat"??

Cum ar trebui sa compar doua femei care lucreaza la acelasi birou, amandoua economisti, amandoua cu aceleasi performante, una fiind de la tara, a doua fiind fiica de profesor de mate din oras?

Da, m-am luat cu vorba si am uitat de ce am inceput acest mesaj:
Rool LK din Iasi... pacat ca nu au avut pe cineva care sa-i promoveze. Ar fi facut treaba buna, zic eu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim.

Rool LK.

Anonim spunea...

https://soundcloud.com/johnnymurrayproduction