duminică, 26 iulie 2009

Să orbim cu Optinova!

Să orbim cu Optinova!
24 Iul 2009 | Doru Buscu


Vezi bine? Bravo. Dacă vrei s-o ţii tot aşa, când observi firma Optinova pe un bloc, treci pe trotuarul clălalt.
Optinova nu e doar o instituţie a furtului ci şi una a agresiunii medicale. Odată intrat pe uşile ei, eşti nu doar furat, ci şi pus în pericol. Ţi se fură nu numai timpul, dar îţi e ameninţată sănătatea vederii şi a nervilor. V-o spune un om păţit, unul din milioanele de ochelarişti ai acestei ţări şi unul din mulţii idioţi care, cu toate că îşi puteau face ochelari în orice alt magazin, s-au trezit să meargă la Optinova.
Adică eu.
Faptele s-au petrecut la sediul Optinova din Splaiul Independenţei. Oferta de rame e rudimentară, personalul indolent şi subcalificat, dar pentru un om grăbit toate astea pot fi trecute, ca să zic aşa, cu vederea. Aşa mi s-a părut mie înţelept să-mi manifest prostia.
Le-am dat ochelarii pe care îi port, le-am cerut să măsoare dioptriile şi să-mi pună aceleaşi lentile la noii ochelari. Am comandat două perechi care, cu toată presupusa tehnologie incorporată, au costat cât o plasmă cu diagonala mare.
De patru ori la rând am mers să-mi ridic ochelarii. De fiecare dată a trebuit să revin fiindcă, de fiecare dată ochelarii au fost defecţi. De trei ori lentilele au fost montate greşit, adică strâmb, monstruos îndoite în exterior, depăşind ramele sau lăsând lumina să intre pe lângă. A patra oară lentilele au fost montate corect, dar până să înţeleg că aveau alte dioptrii, mă izbisem deja de câtiva copaci.
Am intrat pe Google ca să văd dacă sunt singurul tâmpit care chiar vrea să vadă cu ochelarii pe care a dat bani şi am aflat că fac parte dintr-o mulţime uriaşă. Numărul ţepuiţilor e imens. Zeci de forumuri găzduiesc nemulţumirea şi neputinţa oamenilor înşelaţi. Lentile de contact greşit prescrise, dioptrii eronate, rame rupte, termene întârziate, lentile chinezeşti, stocuri expirate, incompetenţă desăvârşita a personalului, nesimţire managerială şi preţuri triple faţă de Paris. Această reţea naţională de magazine pune în vânzare marfă proastă, servicii scumpe şi mult tupeu. E un grup de falsificatori de vedere, oameni care, prin incompetenţă şi aroganţă, comit un act violent asupra sănătăţii publice.
De aceea, am decis să nu las lucrurile aşa. Cât de curând, Optinova va primi tratamentul jurnalistic şi juridic pe care-l merită. Iar tu, cititorule, dacă te numeri printre victime, nu sta cu mâinile în sân. Pune-le pe tastatură şi exprimă-ţi furia. Suntem o armată întreagă, ce dracu'!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Am avut si eu o experienta foarte neplacuta cu Optinova, care m-a determinat sa creez un blog despre unde sa ne facem si unde sa nu ne facem ochelari. Speranta mea este ca citind, lumea va reusi sa evite astfel de probleme. Adresa este : http://ochelarii.wordpress.com. Invit pe oricine este interesat, sa-si spuna parerea pe aceasta tema, pe blog sau pe adresa mea ( and.i.lust@gmail.com).