duminică, 17 ianuarie 2010

Pepeni injectaţi cu apă ca să tragă la cîntar




Azi iar am auzit CACATUL ASTA! (exemplu: "E clar, jumătatea de pepene fusese injectată cu apă, să tragă mai greu.")
Inteleg ca unii sunt paranoici (ca sa nu spun PROSTI), dar romanii chiar ar trebui sa se ia dupa ei?
Si dupa juma' de an de la povestea asta nu a inteles chiar toata lumea PROSTIA asta!?

Parca mai ieri erau "portocalele injectate", sectele care "sug sangele", acum sunt pepenii injectati... Conspiratia cartofului sau a castravetelui injectat nu apare oare?
Cam ce imagine ai avea vazand ca sta unul intr-un depozit si "injecteaza" castraveti cu apa, "ca sa traga la cantar"... si vreun vanzator sa-si frece mainile de bucurie ca ti-a dat tras teapa cu pretul a 0,3kg de castraveti - ti-a vandut apa!
0,3kg de castraveti vine cam 3000 de lei vechi, nu?
Asa si cu pepenii... dupa ce ca au 90% apa, mai sta unu' in duba si le mai baga cate un kil (5000 de lei vechi/pepene)... LA NAIBA!



S-a gandit cineva care e viteza cu care un fruct se strica cand "intervii" in el?
Luati un mar si loviti-l bine apoi puneti-l langa unul sanatos si vedeti ce se intampla peste 3-4 zile.
Luati o piersica si aplicati-i acelasi tratament.
Luati un pepene si faceti-i o gaura - simpla, fara sa-l "injectati" - si lasati-l 3 zile langa unul sanatos.
In ultima instanta luati o seringa si incercati sa bagati apa intr-un fruct (oricare) si apoi lasati-l 3 zile langa un fruct sanatos...


Cum sa injectezi ma fructele? DE CE!? Sa se strice mai repede?


Bai, si ce mai ascultam Divertis cand eram mai mic!
Unde-s ma oamenii de atunci?
-------------------------------------------------------------------



un mic text gasit pe net: 
"Coaja de portocala, merele alea care sunt cat pepenele,rosiile luminoase,etc, sunt injectate cu cateva substante toxice pentru a grabi coacearea si a rezista transporturilor luni. Eu nu iti recomand . Aminteste cand bunica facea prajituri cu coaja de portocala care atunci nu era nu stiu cum . Totusi , na . vorba lui ... nu murim a doua zi ... murim treptat."

Eu nu inteleg de unde mitul asta cu fructe "injectate".
Cine e ATAT DE DOBITOC sa creada ca sta unu' cu o seringa sa injecteze fructe?
Cand un kil de portocale e 2,5 lei (si contine 6 portocale mici sau 4 medii-mari), cine naiba, si cum se justifica costul, sa stea unul cu o sticla de cacat si o seringa sa le "injecteze"?

Apoi, daca ne gandim la cum arata pe dinauntru un fruct, care e noima sa "injectezi" puctual unul? A observat cineva cum arata pe dinauntru un fruct din gama citrice? Cum sa treaca lichidul "injectat" in masa fructului, cand sunt membrane care "definesc" mici portiuni.

Prea multa lume proasta...

Niciun comentariu: