joi, 26 mai 2011

Care e Primaverii?

Intrebarea din titlu a venit atunci cand am citit un articol despre pretul caselor din zona cu pricina: 180.000 de euro o mansarda de vila. Mansarda. Adica din aia cu tavanul oblic, daca vrei sa ajungi intr-un colt di cu capul de acoperis, ca e inclinat.


Ce inseamna “mansarda/2″? E mansarda unei vile cu doua etaje? Sau e “etajul 2″ al unei vile?
Nu va inteleg stimatii mei, 180.000 de euro o mansarda? Ma ... in el de cartierul Primaverii, la Bremen in Germania si-a luat cineva doua camere si a dat 50.000 de euro!
Nu, pe bune, esti de fitze, esti in lumea buna daca stai la mansarda in Primaverii?


Care e Primaverii?
Primaverii e cartierul ala unde s-au construit case in curtile spatioase ale altor case si nu prea mai exista curti?
E cartierul ala cu "blocuri pe orizontala"? E cartierul ala cu strada cu doua benzi, unde s-au schimat de 3-4 ori bordurile in timpul lui Videanu?
E cumva acartierul ala cu gardurile facute din zid, inalte de 2m si mai groase decat zidurile blocurilor de locuinte? Cartierul ala puscarie unde vecinii se uita ciudat unul la altul cand se vad e strada - pentru ca fiecare stie despre ceilalti cum si-au cumparat casele? E cartierul ala unde, ca sa intorci masina, trebuie sa opresti traficul?
Ala e cartierul?
Nu stiu de ce, dar parca am lucrat in zona vreo juma de an... La doua case de vila lu' Iovan si peste drum de jegosul ala de Dan Iosif... ce m-am bucurat cand a crapat.

Intrati va rog pe google maps -> street-view si scrieti “Bucuresti Primaverii”.
Faceti o mica “excursie” pe bulvard si vedeti unde costa o mansarda atatia bani… Dupa asta intrebati-va: pe bune, merita acei bani?



Niciun comentariu: