duminică, 18 septembrie 2011

Rucsaci facuti de mine

Pentru ca mizerabilii de la BlueAir au pus taxa de bagaj de 17 euro PE SEGMENT, decat sa platesc bagajul cat biletul dus/intors (de fapt, bagajul de cala pentru Roma ar fi iesit chiar mai scump decat biletul, care a costat 15 euro), am decis sa profit la maximum de bagajul de cabina.

Bagajul de cabina la BlueAir trebuie sa aiba maximum 7kg si dimensiuni (in cm) 55x40x20. Asta inseamna 44 de litri (un rucsac mediu).
7kg de bagaj ar fi ok pentru cateva zile, dar cum facem sa reducem greutatea gentii propriu-zise?

Pai... vedeti mai jos solutia.
M-am dus pana in Obor, am luat 2m de prelata (galben/verde) si 1,5m de... cred ca tot prelata se numeste materialul alb/albastru.
O masina de cusut, 3 papiote de ata, cateva ore, si puteti vedea mai jos rezultatul final: niste rucsaci care cantaresc mai putin de 500g bucata si (doua din ele) au volum >= 44 de litri.

Initial am vrut sa fac doar doi rucsaci (primele 3 fotografii), dar materialul ramas mi-a permis sa-i fac si pe cei mici - in total 4 bucati.

Cost final:
prelata galben/verde (sintetica): 30 de lei,
prelata alb/albastra (bumbac): 25 de lei,
doua papiote: 4 lei (am consumat 20% din fiecare, deci mai putin de 1 leu);
mai trebuie sa cumpar cativa metri de siret pentru legat la gura si niste izopren de bagat in bretele (le-am facut in forma de tub)...

Intre vreo geanta ieftina (si urata) de la promotie, acum voi fi, zic eu, mai "fashion". :)






3 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

..ai si la oferta ?! Pentru cititori fideli.

Anonim spunea...

Salut. Poti sa ma ajuti te rog cu un sfat ? Caut o masina de cusut pentru o cunostinta de a mea care vrea sa coase cateva corturi ceva mai mari. Am gasit pe blog-ul tau post-ul in care spuneai ca ti-ai cusut singur cativa rucsaci folosind foaie de prelata si imi imaginez ca ai o masina de cusut diferita de cele obisnuite, adica ceva mai solida. Poti sa imi recomanzi o marca si un model dupa care sa caut ? Ma intereseaza sh, nu noua. Daca ai vreun sfat, te rog saimi da-i un mail la razvan_lucaci@yahoo.com

Anonim spunea...

Salut,

Masina mea de cusut este un Brother XL5500, o am de vreo 3 ani si si-a facut treaba bine.
Am cusut lenjerii de pat, tivuri la blugi (adica a reusit sa treaca peste 3 straturi de denim), am cusut rucsaci, reparat pantaloni, eu zic ca e o masina buna si se potriveste la ce vrea cunostinta ta sa faca. Are si un fel de cusatura tip surfilat = ar inlocui cat de cat masina de surfilat, are si de facut butoniere (am facut fete de perne cu butoniere pentru nasturi - prietena mea e fericita :) )

Am fost odata intr-o tipografie si oamenii care coseau steagurile si bannerele pe care le mai vezi prin oras foloseau o masina chiar mai simpla.

Pentru uz casnic si chiar semiprofesional, masina mea isi face treaba bine. (chiar ma gandeam sa ma apuc sa fac un mic atelier de "hand-made").

In plus, Brother sunt bine reprezentati in Romania, garantie si piese de schimb (eu nu am avut nevoie in 2-3 ani de cand o am).