miercuri, 29 februarie 2012

Salvaţi Muzeul Farmaciei din Cluj!


Nu vreau sa confisc articolul omului, dar imi permit sa citez putin si sa dau link.
Pozele sunt luate de pa pagina oficiala de Facebook.

Intrati pe pagina muzeului de pe Facebook, dati Like (numai si pentru poze merita sa intrati), si poate cand ajungeti in Cluj il vizitati! :-)

"De curând, am aflat că s-a dat o hotărâre judecătorească prin care Muzeul Farmaciei (clădirea primei farmacii din Cluj) va fi retrocedat foştilor proprietari, care au deţinut farmacia (clădirea) înainte de naţionalizare, adică familiei Hintz.
......
Să înţelegeţi! Nu am nimic împotriva retrocedărilor. Ba din contră, chiar susţin înapoierea proprietăţilor care au fost confiscate abuziv de regimul comunist.
Din câte am înţeles, proprietarii doresc să scoată la vânzare clădirea. Deci, nu doresc să o păstreze. Problema e să nu o cumpere vreun bişniţar din ăsta, vreun proprietar de crâşmoteci, birturi, puburi... locuri din astea de socializare pe teme culturale. Dacă se întâmplă acest lucru, riscăm să avem un muzeu în minus şi un local în plus. Nu uitaţi, un popor ce îşi pierde istoria, îşi pierde identitatea!
Singura soluţie, viabilă, ar fi implicarea autorităţilor. Primăria, Consiliul Judeţean, Ministerul Culturii, Universităţile de Medicină şi Farmacie din întreaga ţară, fabrica de medicamente Terapia, toate acestea pot da o mână de ajutor la păstrarea istoriei (identităţii, dacă vreţi) farmaciei.
Pentru ca aceste autorităţi să fie sensibilizate, noi trebuie să demonstrăm (că aşa e acum, totul e pe bază de demonstraţie) că acest Muzeu merită să fie păstrat. Ce trebuie să facem?Trebuie doar să vizităm acest muzeu! Să arătăm că este important şi că îşi merită banii. Îl puteţi vizita cu familia, rudele, prietenii, cunoştineţele sau colegii de muncă, cu oricine doriţi voi. Nu contează că nu aveţi legătură cu farmacia. Oricum, vă va impresiona ceea ce veţi vedea în acest Muzeu."

Fragment luat de AICI, dati click pentru tot articolul.

Alte linkuri si mai multe poze:

http://muzeulfarmaciei.ro/
http://www.facebook.com/MuzeulFarmaciei
https://twitter.com/#!/MuzeulFarmaciei







Niciun comentariu: