vineri, 21 octombrie 2016

Cum scapi de ciuperca piciorului

"Piciorul atletului" e o afectiune foarte raspandita, se transmite extrem de usor, si se scapa foarte greu.
Poti s-o iei, de exemplu, de la piscina. Sau de la dusurile alea de pe plaja la mare...

Timp de vreo cinci ani am avut ciuperca piciorului. Se numeste "piciorul atletului", am luat-o la o sala de forta (in Crangasi) unde am facut dus desculti pe pardoseala.
E o mizerie care nu trece decat in conditii "extreme". Am incercat cu ORICE. Am pus pe picior pana si detartrant sau soda caustica... nimic!, ciuperca nu murea.
Am fost la dermatolog.
- Ma dau cu crema pentru eczeme, am incercat orice. Otet, trei feluri de crema pentru eczeme, bai la picior cu apa+sare, seara... NU TRECE!
- Nu trece pentru ca nu omorati sporii.
- Adica? Ma spal zilnic pe picioare, de cateva ori pe zi! Folosesc sapun din ala tare, muncitoresc, de 1 leu. Doamna, m-am dat pe picior cu Triumf de aragaze, va spun! Vreau sa incerc fier inrosit! Cum fac sa treaca?
- Sporii ciupercii nu sunt pe picior, sunt pe ciorapi.
- Pe care ii schimb zilnic??!?
- Ii fierbeti?
- What?
- Spalarea normala nu e ok pentru ciorapii "ciupercoşilor", trebuie sa fierbeti ciorapii.
- Ok, incerc si asta!
- Fierbeti ciorapii, pe zona va dati cu putina betadina iar apoi cu crema antifungica.
Doua luni am facut asta, zi de zi. Mi-am cumparat 10 perechi noi de ciorapi albi, i-am tinut in punga separata, si intotdeauna la spalare ii bagam separat, in apa clocotita + clor.
Mi-a trecut. Am scapat de ea.
---------
Am fost in Bucuresti acum doua saptamani, am dormit in acelasi loc unde am locuit cand ma pricopsisem cu ciuperca respectiva.
Mie imi place sa merg desculti prin casa.
Ghici ce?
Frate, sunt plecat de trei ani!! Cat "supravietuiesc", nene, sporii unei ciuperci!? Si unde!? (ca s-a aspirat aproape zilnic!)


Mi-a luat 5 ani si zeci de "experimente" sa scap de ea. Sunt forumuri intregi de oameni care se plang ca nu reusesc sa scape de asa ceva.
E importanta experienta mea, cred, pentru ca eu am o piele foarte pacatoasa.
Dermatologul mi-a spus ca s-a ajuns pana acolo incat ti se ia mostra de piele infectata, sa se vada exact ce "mutatie" de ciuperca ai tu, sa ti se fabrice o crema speciala pentru piciorul tau.

Niciun comentariu: