Astazi va dau adresele catorva bloguri de bucatarie, de unde am luat diferite retete.
Weekend-ul asta am facut compot de struguri. :-)
Bucataresele vesele
Cuina banateana
Livia's Blog
Retetele bucatarului
Si reteta dupa care am pus eu:
Folosesc borcane de 800g cu filet, pe care le umplu cu boabe de struguri, fara samburi si fara coji, pregatite dupa metoda folosita la dulceata de struguri. Dar nu umplu borcanele la maxim, ci las spatiu doua latimi de deget pana la gura borcanelor. Pun apoi o lingura de miere, completez cu apa pana la nivelul strugurilor, strang bine capacele si asez borcanele in oala in care am pus pe fund fie un gratar din lemn special confectionat, fie bucati de ziar impaturite cat sa cuprinda fundul borcanului, fie diverse carpe, asezate tot in asa fel incat printre ele sa poata clocoti apa din oala. Peste borcane pun apa rece sau calda si le dau la foc. Atunci cand apa incepe sa clocoteasca, ma uit la ceas si fixez ora cand trebuie sa le iau de pe foc. Eu le las sa fiarba 60 de minute. Am avut reusita si fierbandu-le 30 de minute, insa pentru siguranta folosesc metoda cu 60 de minute (dupa ce apa clocoteste).
P.S.: 1.) nu aveam cum sa scot samburii din struguri - nu renteaza ca timp,
2.) am folosit doua oale - una in care am invelit borcanele in prosoape de bucatarie, a doua in care le-am pus cu ziare = amandoua metode sunt ok;
3.) dupa ce au trecut 45 de minute de fierbere am oprit focul si m-am culcat (era seara). Am lasat borcanele in apa clototita pana s-a racit = pana dimineata... am citit pe cateva site-uri ca e mai ok asa.
4.) in oala in care am bagat borcanele invelite in prosoape, in apa din oala am pus si doua linguri de detergent. Azi dimineata am scos borcanele si am spalat si prosoapele... (ele au fiert cu detergent - exact ca la cartea de spalat prosoape de bucatarie) ;-)
Un comentariu:
Buna Cristi,
Ne bucuram ca retetele de pe blogul nostru au fost fost sursa de inspiratie pentru tine
O zi buna,
Lory si Leila
Trimiteți un comentariu