sâmbătă, 19 martie 2022

Situația invaziei, de la cineva din serviciile secrete rusești

 Am tradus din rusa.


Credeti, nu credeti ce scrie, nu pot verifica 100% daca e corecta informatia si sursa.

Dar... totusi am tradus (cu DeepL) si am pus aici... adica... da.

Cei care au primit textul spun ca sursa a informat anul trecut despre invadarea Ukrainei, dar lor nu le-a venit sa creada ca ar putea fi posibil.

Aceeasi sursa a scris textul de mai jos:

---

Un insider din serviciile speciale rusești, îl voi publica fără editări sau cenzură, pentru că e un iad: "Voi fi sincer: abia am dormit în toate aceste zile, aproape tot timpul la serviciu, capul îmi plutește puțin, ca în ceață. Și de la faptul că sunt suprasolicitat, uneori deja prind stări de parcă nu ar fi reale.

Sincer vorbind, Cutia Pandorei este deschisă - până la vară va începe o adevărată oroare la scară globală - o foamete globală este inevitabilă (Rusia și Ucraina au fost principalii furnizori de cereale pentru lume, recolta din acest an va fi mai mică, iar problemele logistice vor aduce dezastrul la apogeu).

Nu pot să vă spun ce a ghidat decizia de a opera, dar acum toți câinii sunt aduși metodic asupra noastră (a Serviciului). Ni se reproșează că suntem analitici - acest lucru se încadrează foarte bine în domeniul meu de activitate, așa că voi explica ce este greșit.

În ultima vreme, am fost supuși unei presiuni tot mai mari pentru a adapta rapoartele la cerințele conducerii - am abordat acest subiect o dată. Toți acești consultanți politici, politicienii și anturajul lor, echipele de influență - toate acestea au creat haos. O mulțime de ea.

Cel mai important lucru este că nimeni nu a știut că va fi un astfel de război, l-au ascuns de toată lumea. Și iată un exemplu: Vi se cere (în mod convențional) să calculați posibilitatea de protecție a drepturilor omului în diferite condiții, inclusiv un atac al închisorilor cu meteoriți. Specificați meteoriții și vi se spune că este vorba doar de o reasigurare pentru calcule, nu va fi nimic de genul acesta. Înțelegeți că raportul va fi doar pentru o bifă, dar ar trebui să fie scris într-un stil triumfător, astfel încât să nu existe întrebări cu privire la motivul pentru care aveți atât de multe probleme și dacă nu ați lucrat bine. În general, scrieți un raport în care spuneți că, în cazul căderii unui meteorit, avem totul pentru a elimina consecințele, suntem bine, totul este în regulă. Și te concentrezi pe sarcini care sunt reale - nu avem suficientă putere. Și apoi, dintr-o dată, chiar aruncă cu meteoriți și se așteaptă ca totul să fie conform analizelor dumneavoastră, care au fost scrise din senin. 

De aceea avem niște ratați totali - nici măcar nu vreau să aleg un alt cuvânt. Nu există protecție împotriva sancțiunilor din același motiv: Nabiullina poate fi găsită vinovată de neglijență (mai degrabă, trăgătorii echipei sale), dar care este vina lor? Nimeni nu știa că va exista un astfel de război, așa că nimeni nu s-a pregătit pentru astfel de sancțiuni. Aceasta este cealaltă față a secretului: din moment ce nu s-a spus nimănui despre el, cine ar fi putut calcula ceea ce nimeni nu a spus?

Kadyrov și-a pierdut mințile. Aproape că a existat un conflict cu noi: este posibil ca ucrainenii să fi plantat chiar minciuna că le-am dezvaluit traseele unităților speciale ale lui Kadîrov în primele zile ale operațiunii. Au fost loviți în cel mai îngrozitor mod în timpul marșului, nu începuseră încă să lupte și au fost pur și simplu sfâșiați în unele locuri. Și iată că FSB a fost cel care a dezvăluit rutele către ucraineni. Eu nu am astfel de informații, las 1-2% la credibilitate (nici nu poți exclude complet).

Blitzul a eșuat. Este pur și simplu imposibil de îndeplinit sarcina acum: dacă Zelensky și oficialii guvernamentali ar fi fost capturați în primele 1-3 zile, dacă toate clădirile cheie din Kiev ar fi fost confiscate și dacă li s-ar fi citit ordinul de predare - da, rezistența ar fi scăzut la minimum. Teoretic. Dar ce urmează? Chiar și cu această opțiune ideală exista o problemă de nerezolvat: cu cine să negociezi? Dacă îl demolăm pe Zelensky, ei bine, cu cine am putea semna acorduri? Dacă e cu Zelensky, atunci după ce îl vom demola, aceste hârtii nu vor mai avea nicio valoare. OPZJ a refuzat să coopereze: Medvedciuk este un laș, a fugit. Există un al doilea lider acolo - Boyko, dar el refuză să lucreze cu noi - nici măcar oamenii lui nu-l înțeleg. Au vrut să-l aducă înapoi pe Țarev, dar chiar și cei pro-ruși s-au întors împotriva noastră. Ar trebui să-l aducem înapoi pe Ianukovici? Cum putem face asta? Dacă spuneți că nu-l puteți ocupa, atunci guvernul nostru va fi ucis în 10 minute după ce vom ieși. Occupy? De unde vom lua atâția oameni? Biroul comandantului, poliția militară, contraspionajul, gărzile - chiar și cu o rezistență minimă din partea localnicilor avem nevoie de 500 de mii de oameni sau mai mult. Fără a pune la socoteală lanțul de aprovizionare. Și există o regulă conform căreia, dacă se trece peste cantitate, nu faci decât să distrugi totul. Și asta, repet, ar fi într-un scenariu ideal, care nu există.

Și acum? Nu putem declara mobilizarea din două motive:

1) O mobilizare pe scară largă ar submina situația din interiorul țării: politică, economică, socială.

2) Logistica noastră este deja suprasolicitată în prezent. Vom aduce un contingent de multe ori mai mare decât cel de la noi, și ce vom primi? Ucraina este o țară imensă din punct de vedere teritorial. Iar acum, nivelul de ură față de noi a depășit orice limită. Drumurile noastre pur și simplu nu pot absorbi astfel de caravane de aprovizionare - totul se va bloca. Și nu vom fi capabili să o gestionăm - pentru că este haos.

Și aceste două motive cad în același timp, deși chiar și unul singur este suficient pentru a face ca totul să eșueze.

În ceea ce privește pierderile: nu știu cât de mari sunt acestea. Nimeni nu știe. În primele două zile a existat încă un control, acum nimeni nu știe ce se întâmplă. Este posibil să pierdeți unități mari din cauza comunicațiilor. Acestea puteau fi găsite sau puteau fi dispersate prin atac. Și nici măcar comandanții nu știu câți dintre ei sunt în libertate, câți au murit, câți au fost luați prizonieri. În mod cert, numărul morților este de ordinul miilor. Poate 10 mii, poate 5, poate doar 2. Nici măcar sediul central nu știe exact. Dar ar trebui să fie mai aproape de 10. Iar acum nu mai punem la socoteală corpurile de armată ale LDPR - ei au propria lor numărătoare.

Acum, chiar dacă îl omorâm pe Zelensky și îl luăm prizonier, nu se va schimba nimic. Nivelul de ură față de noi este cecen acolo. Și acum chiar și cei care ne-au fost loiali sunt împotriva ei. Pentru că ei plănuiau la vârf, pentru că ni s-a spus că o astfel de variantă nu se va întâmpla, decât dacă vom fi atacați. Pentru că ni s-a explicat că trebuie să creăm o amenințare cât mai credibilă pentru a ajunge la un acord pașnic în condiții corecte. Pentru că inițial am pregătit proteste în interiorul Ucrainei împotriva lui Zelensky. Fără a lua în considerare intrarea noastră directă. O invazie, ca să spunem așa, pur și simplu.

În plus, numărul victimelor civile va crește exponențial - iar rezistența față de noi se va intensifica și ea. Am încercat deja să intrăm în orașe cu infanterie - din douăzeci de grupuri de debarcare, doar unul a avut un succes timid. Amintiți-vă doar de asaltul din Mosul - este o regulă, așa a fost în toate țările, nimic nou.

Pentru a o ține sub asediu? Pe baza experienței conflictelor militare din Europa din ultimele decenii (Serbia este cel mai mare poligon de testare aici), orașele pot fi asediate ani de zile și chiar pot fi funcționale. Este doar o chestiune de timp până când convoaiele umanitare din Europa vor ajunge acolo. 

Avem un termen limită condiționat, iunie. Condițional - pentru că în iunie nu mai avem economie, nu mai avem nimic. În general, săptămâna viitoare va exista un punct de inflexiune de o parte, pur și simplu pentru că situația nu poate fi atât de exagerată. Nu există o analiză - nu poți calcula haosul, nimeni nu poate spune nimic sigur aici. Să acționezi pe baza intuiției și chiar a emoțiilor - dar acesta nu este poker. Miza va fi ridicată, în speranța că, dintr-o dată, o opțiune se va concretiza. Problema este că și noi am putea să calculăm greșit acum și să pierdem totul dintr-o singură mișcare.

În general, țara nu are nicio ieșire. Pur și simplu nu există nicio variantă de victorie posibilă și dacă pierdem - asta e, suntem terminați. Repetăm 100% ceea ce s-a întâmplat în secolul trecut, când am decis să lovim Japonia slabă și să obținem o victorie rapidă, apoi s-a dovedit că armata avea probleme. Apoi am început un război până la capăt, apoi bolșevicii au fost luați pentru a fi "reeducați" în armată - erau niște proscriși, neinteresanți pentru mase. Și atunci nimeni nu știa cu adevărat că bolșevicii au preluat sloganuri anti-război și au fost supuși la o mulțime de violențe...

Partea bună este că am făcut tot posibilul pentru a preveni chiar și un indiciu de trimitere în masă a "soldaților buni" pe linia frontului. Trimiteți acolo deținuți și "nesiguri din punct de vedere social", politic (pentru a nu tulbura apele în interiorul țării) - moralul armatei se va duce pur și simplu pe apa sâmbetei. Iar inamicul este motivat, motivat monstruos. Știu cum să lupte, au destui comandanți de nivel mediu. Au brațe. Ei au sprijin. Vom crea un precedent pentru pierderile umane din lume. Asta e tot.

Ceea ce ne temem cel mai mult: ei acționează după regula de a înlocui o problemă veche cu una nouă. În mare parte din acest motiv a început Donbass 2014 - era necesar să se atragă atenția occidentalilor de la subiectul primăverii rusești din Crimeea, astfel încât criza din Donbass trebuia să atragă toată atenția asupra sa și să devină o monedă de schimb. Dar problemele și mai mari au început acolo. Apoi au decis să îi vândă lui Erdogan cele 4 conducte ale South Stream și au intrat în Siria - asta după ce Suleimani a oferit în mod deliberat informații false pentru a-și rezolva problemele. Ca urmare, nu a funcționat cu Crimeea, există probleme și cu Donbass, South Stream a fost redus la 2 țevi, iar Siria atârnă de încă o durere de cap (dacă plecăm, îl vor da jos pe Assad, ceea ce ne va face să părem niște idioți, dar va fi și dificil și inutil să ne așezăm). 

Nu știu cine a inventat "blitz-crunch-ul ucrainean". Dacă ni s-ar oferi contribuții reale, am sublinia cel puțin faptul că planul inițial este controversat, că sunt multe lucruri de verificat de două ori. O mulțime de lucruri. Acum suntem băgați până la gât în rahat. Și nu este clar ce trebuie făcut. "Denazificarea" și "demilitarizarea" nu sunt categorii analitice, pentru că nu au parametri clar conturați prin care să se determine nivelul de îndeplinire sau neîndeplinire a obiectivului.

Acum trebuie doar să așteptăm ca vreun consilier nenorocit să-i convingă pe șefii de stat major să declanșeze un conflict cu Europa prin solicitarea de a reduce unele sancțiuni. Ori reduc sancțiunile, ori merg la război. Și dacă refuză? Nu exclud că atunci vom intra într-un adevărat conflict internațional, așa cum a făcut Hitler în 1939. Și apoi vom avea Z-ul nostru aplatizat cu o zvastică. 

Există posibilitatea unui atac nuclear local? Da. Nu în scopuri militare (nu va face nimic - este o armă de apărare), ci pentru a-i intimida pe ceilalți. În același timp, se pregătește terenul pentru a transfera totul în Ucraina - Narîșkin și SVR-ul său sapă acum terenul pentru a dovedi că au construit în secret arme nucleare acolo. Ei bat cu ciocanul în ceea ce noi am studiat și analizat pe oase cu mult timp în urmă: dovezile nu pot fi întocmite pe firimituri aici, iar disponibilitatea experților și a uraniului (Ucraina este plină de izotopul 238 sărăcit) nu reprezintă nimic. Există un ciclu de producție care nu poate trece neobservat. O bombă "murdară" nu poate fi fabricată fără a fi observată, iar faptul că vechile lor centrale nucleare pot produce plutoniu de calitate militară (stații precum REB-1000 îl produc în cantități minime ca "produs secundar" al reacției) - astfel încât americanii au introdus un astfel de control acolo, cu implicarea AIEA, încât nu mai are sens să discutăm această chestiune.

Știți ce va începe peste o săptămână? Ei bine, chiar și în două săptămâni. Vom fi atât de loviți, încât vom rata anii '90 flămânzi. În timp ce licitațiile au fost închise, Nabiullina pare să facă pași normali - dar este ca și cum ai astupa o gaură într-un baraj cu un deget. Se va sparge în continuare, și chiar mai tare. Nimic nu poate fi rezolvat în trei, cinci sau zece zile. 

Kadyrov se deplasează pe jos cu un motiv anume - au propriile lor aventuri acolo. Și-a creat o imagine despre sine ca fiind cel mai puternic și invincibil. Și dacă va cădea o dată, va fi doborât de propriul popor. El nu va mai fi stăpânul teiului victorios.

Să mergem mai departe. Siria. "Băieții vor rezista, totul se va sfârși în Ucraina - și acolo, în Siria, vom consolida totul din nou prin poziții. Și acum, în orice moment, pot aștepta acolo până când contingentul rămâne fără resurse - și o astfel de căldură va merge... Turcia închide strâmtorile - a duce provizii acolo este ca și cum ai încălzi un cuptor cu bani.

Atenție, toate acestea se întâmplă în același timp și nici măcar nu avem timp să le punem cap la cap. Ne aflăm în aceeași situație ca și Germania în anii '43-'44. La început imediat. Uneori sunt deja pierdut în această surmenaj, uneori mi se pare că totul a fost un vis, că totul este ca înainte.

Apropo, în ceea ce privește închisorile, situația se va înrăutăți. Acum vor strânge șuruburile atât de tare încât le vor face să sângereze. Peste tot. Sincer să fiu, din punct de vedere pur tehnic, rămâne singura șansă de a ține situația în frâu - suntem deja într-un mod de mobilizare totală. Dar nu putem rămâne mult timp într-un astfel de mod, iar calendarul nostru este neclar și, deocamdată, situația se va înrăutăți. Mobilizarea face întotdeauna ca managementul să se piardă. Și imaginați-vă: puteți alerga o sută de metri într-un sprint, dar să mergeți la o cursă de maraton și să sprintați cât de tare puteți este rău. Deci, eu și întrebarea ucraineană ne-am grăbit ca pe o sută de metri, dar am intrat într-un maraton de cros. 

Și acesta este un rezumat foarte, foarte succint a ceea ce se întâmplă. 

Dintr-un punct de vedere cinic, aș adăuga doar că nu cred că VV Putin va apăsa butonul roșu pentru a distruge întreaga lume.

În primul rând, nu există doar o singură persoană care ia o decizie, cel puțin cineva va sări în sus. Și sunt mulți oameni acolo - nu există un "unic buton roșu".

În al doilea rând, există unele îndoieli că totul funcționează cu succes acolo. Experiența arată că, cu cât transparența și controlul sunt mai mari, cu atât este mai ușor de identificat deficiențele. Și acolo unde nu este clar cine controlează și cum, dar există întotdeauna rapoarte de bravură - acolo lucrurile sunt întotdeauna în neregulă. Nu sunt sigur că sistemul de butoane roșii funcționează așa cum a fost declarat. În plus, încărcătura de plutoniu trebuie să fie înlocuită la fiecare 10 ani.

În al treilea rând, și cel mai dezgustător și mai trist, eu personal nu cred în dorința de a sacrifica un om care nu lasă să se apropie de el nici cei mai apropiați reprezentanți și miniștri, nici membrii Consiliului Federației. De teama de coronavirus sau de atac, nu contează. Dacă ți-e frică să-i lași pe cei mai de încredere lângă tine, cum vei îndrăzni să te distrugi pe tine și pe cei dragi inclusiv? 

Întrebați dacă aveți nevoie de ceva, dar s-ar putea să nu vă răspund zile întregi. Ne aflăm în modul de grabă, iar sarcinile sunt din ce în ce mai mari. 

În general, rapoartele noastre sunt optimiste, dar totul se duce de râpă. 

Niciodată această sursă Gulagu.net nu a mai înjurat, a scris scurt și la obiect. Dar acum chiar și el...


Niciun comentariu: