marți, 23 martie 2010

"Ca vantul si ca gandul"


- Du-ma bidiviule cat mai repede la Ileana Cosanzeana!
- Cum vrei sa te duc, Fat Frumos, ca vantul ori ca gandul?
- Ba ca gandul sa ma duci.

Well, cam ce viteza are gandul? Si-a pus cineva problema asta?
Am dat "search pe goagal" dar in afara de ceva spam banal, nu am gasit nimic.
Daca ar fi sa ma iau dupa intelepciunea populara (si mi-ar placea sa cunosc pe cineva de varsta mea care a citit mai multe povesti, legende, snoave populare romanesti decat mine) gandul ar fi cel mai rapid mod e a ajunge oriunde. Totusi povestitorii nu specifica ce viteza are... :)
E o intrebare buna de Brainiac sau Myth Busters, zic eu. :)

Ce pot sa spun cu certitudine e ca valoarea vitezei unitatii de masura "gand" este mult mai mare decat viteza luminii.
Daca ne gandim ca lumina face de la Soare la Pamant cam 8 minute, a-ti imagina direct Soarele (teoretic a fi acolo) poate fi instantaneu.
Daca aveti o imaginatie bogata si puteti face usor abstractie de ce e in jur, a fi langa planeta Pluto dureaza cateva minute? Cred ca in cateva minute, inchizand ochii, poti fi langa Pluto. Luminii i-ar trebui cateva ore bune sa ajunga acolo. (Apropos, cica au mai descoperit o planeta, dupa Pluto: "2003 UB" ii spune). sursa foto

So, deduc ca pana acum, cea mai mare viteza cunoscuta de om e "gandul".
Cam asta-i treaba cu oamenii de stiinta si cu intelepciunea populara... taranii au descoperit demult ceva mult mai rapid decat ce putem masura astazi. :)P.S.: am incercat sa gasesc si un desen cu Fat Frumos. Foarte slabe sanse sa gasesc desenele care chiar pot sa-l descrie pe Fat Frumos.
Toti papagalii, toate mainile de lemn s-au apucat sa faca desene pentru povesti.
E GREU BA!! Nu e o rusine sa recunosti ca esti varza, mai ales cand e vorba de desene pentru cartile de copii. Si, din pacate, cam multi ar trebui sa recunoasca asta.
Desenul de mai sus e facut de un copil. Dati click AICI si puteti ajunge la site-ul sursa. Desene facute de copii... bat la fund majoritatea desenatorilor pentru copii din 2010. Trist. :(

Niciun comentariu: