sâmbătă, 16 aprilie 2011

Neo nazisti

Ma uit la o emisiune pe Discovery. Despre niste trupe "underground", emisiunea se numeste "Ross Kemp în jungla urbană". Azi, in Rusia.
Omul a luat legatura cu o grupare paramilitara, pe care o numeste "grupare de neo nazisti".
. . . . . .
Saptamana asta am facut un "maraton video" despre Hitler. Multe filme, multe.
Daca eram la munca si nu ma puteam uita, ascultam doar ce se spunea.
De departe cel mai bun film e "Hitler, a Career" (1977), un film facut Werner Rieb Produktion si Interart, doua firme germane care au facut fiecare numai cate doua filme, unul din ele fiind acesta.
Filmul e foarte interesant, EXCLUSIV imagini de arhiva, "piesa de rezistenta", zic eu, fiind un mic episod in care Hitler e in multime, filmat ceva mai inainte de a fi atat de celebru.
Un rezumat al carierei lui Hitler, unde se explica pe larg de ce a fost Hitler atat de popular, cum a ajuns asa, taieturi din ziare, din jurnalele de stiri, alte evenimene conexe, situatia Germaniei in epoca aia, etc.
Pentru ca e facut in 1977, cu imaginea mai proaspata a razboiului decat acum, la 70 de ani de la WW2, se simte mai mult suflet si, ciudat, oamenii par mult mai obiectivi.
"Hitler, a Career"... vi-l recomand! (daca nu aveti cum sa-l luati, lasati un mesaj aici)


Dar sa revenim la Discovery, Ross Kemp si "neo nazisti".
Rusi neo nazisti? Americani neo nazisti? WTF?
Cand MILIOANE de rusi au murit din cauza nazistilor, cand un nazist din 1940 ar fi ars cu aruncatorul de flacari un rus, in acest moment exista in Moscova o grupare care isi spun ca ei sunt "neo-nazisti"?
Nu e ceva in neregula aici?
Poti fi orice: nationalist, anarhist, antisemit, white power, kkk, satanist, skinhead, sectant; totusi, in memoria bunicilor si strabuniclor tai, nu-ti spune "nazist".

Ca sa inchei, am atasat, atentie: steagul polonez neonazist.


Polonezi neo nazisti... e... ca si cum as infiinta eu in Vaslui (la Podul Inalt), organizatia "Noul Imperiu Otoman".



Ne mai distram si cu niste (celebri de-acum) negri nazisti... si sper sa mai gasesc si ceva evrei neo nazisti.





LE: LA NAIBA!

(Sept. 25) -- Two Polish neo-Nazis who were childhood sweethearts and later became skinheads have discovered what for them is a shocking family secret: They're actually Jewish.
Pawel and Ola, identified only by their first names, are the subject of a CNN documentary about Poles rediscovering their Jewish roots generations after their ancestors hid their religious identities to escape persecution during World War II.

Niciun comentariu: