miercuri, 20 aprilie 2011

Victor Ciutacu locuiește în apartament social de la Primărie

Bazil a dat un link pe Facebook, am ajuns pe el, am dat apoi click pe blogul lui Ciutacu sa vad ce spune, si cand am vazut ca a dat "Comments Off" am decis sa scriu aici opinia mea, daca nu pot la el.

Este vorba despre articolul scris de Kamikaze, citit de mine pe Kamikazeonline.ro
Victor Ciutacu locuiește în apartament social de la Primărie

Printre săracii, persoanele cu handicap și martirii Bucureștiului care au drept la locuință socială de la Primărie s-a strecurat și Victor Ciutacu, posesor de BMW și realizator de emisiuni televizate pe mii de euro lunar.
Blocul P22C din Rahova, cu „locuințe sociale“
Blocul P22C, strada Petre Ispirescu, cartierul Rahova. La prima vedere, un bloc la fel ca oricare altul. Totuși, P22C are ceva în plus față de restul: e al Primăriei Municipiului București (PMB), iar locuințele se închiriază săracilor la prețuri sociale. Potrivit informațiilor oferite de PMB Revistei Kamikaze, „apartamentele situate în blocul P22C din str. Petre Ispirescu nr. 14, sector 5 fac parte din categoria «locuinţelor sociale», fiind realizate conform Legii 114/1996“. De asemenea, reprezentanții PMB au mai precizat că de aceste locuințe beneficiază categorii speciale de cetățeni. Este vorba despre cei care nu-și pot permite locuințe, cu venituri modeste, persoane evacuate din locuințe retrocedate, persoane cu handicap sau pensionari și văduve de război.
Jurnalul Național, reportaj lacrimogen despre blocul social
Despre blocul P22 s-a și scris în presă.... (continuarea pe site-ul publicatiei)

------------------

Contrariat de stire, intru si pe blogul lui Ciutacu, unde citesc (spicuiesc, dati click pentru tot "dreptul la replica"):
- Ciutacu n-a luat, a închiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinţă socială, de 66 metri pătraţi, în hulitul cartier bucureştean Rahova.
- Ciutacu a îndeplinit, acum 12 ani, când şi-a depus, legal, dosarul, toate condiţiile prevăzute de lege pentru repartiţia unei locuinţe din fondul locativ de stat;
- Contractul lui Ciutacu, la fel ca acelea ale câtorva sute de chiriaşi din Bucureşti (mii în toată ţara) a fost, de atunci, prelungit legal în mandatele a doi primari generali, Videanu şi Oprescu. Fără ca Ciutacu să beneficieze de vreo favoare.
- Ciutacu nu a luat nimic de la nimeni. A încheiat legal un contract şi a plătit maximul de sumă pe care Municipalitatea în putea încasa legal. (mai precis, Ciutacu plateste chirie undeva pe la maximul de 150 de lei, cand noi astialalti platim chirie pe la 1200 de lei, suprafata asemantoare)

-------------------

Parerea mea, pe care o scriu aici pentru ca Ciutacu a dat "comments off":

Nu am nimic cu Ciutacu. Poate sta legal sau poate nu... Dar la banii lui, parca nu m-as fi bagat cu saracii in bloc social. Ce sunt pentru Ciutacu 300 de euro/luna, pe bune? Si ar fi stat decent intr-o zona mai spalata...
Cand ai salariul mii de euro/luna, sa ajungi sa te tiganesti sa stai cu oamenii care au venituri de 100 de euro/luna, mi se pare ciudat.
In plus, cam ce "inginerii" face omul sa poata dovedi ca venitul lui lunar ii da dreptul sa ocupe locuinta sociala!? Cam cate "oua" poate avea cand apare zilnic la TV si apoi trebuie sa spuna ca, citez un om din primarie, Rodica Radu, şef serviciu în cadrul Administrației Fondului Imobiliar (AFI): «dacă oamenii sînt buni platnici şi se încadrează în plafonul maxim de 4.360.000 de lei pe cap de locuitor, nu au de ce să fie evacuaţi»“.
So, Ciutacu trebuie luna de luna sa dovedeasca ca are salariul 100 de euro?

Deja e de cacat toata faza, mi-e mila de el ca se tiganeste in halul asta, mai ales ca nu e vreun sarantoc.
Apropos, de cate ori pe saptamana are apa calda un bloc social?




P.S.: pentru ca tot se râde de cocalarii cu BMW care locuiesc la garsoniera, mai citez din articol:
"Ansamblul de locuințe P22, din care face parte și P22C-ul lui Ciutacu (...) este locuit în general de oameni într-adevăr săraci, pe care i-ați putea întîlni în locuințe sociale.
În ceea ce privește inventarul auto din jurul blocului, BMW-ul Seria 3 al jurnalistului se află în top 3 cele mai scumpe mașini din parcare“.

Niciun comentariu: