joi, 18 martie 2010

Hai cu bicla la metrou!


Din dorinţa de a se adapta cerinţelor clienţilor fideli ai călătoriei cu metroul, şi care utilizează sau nu şi bicicleta în deplasările cu metroul, Administraţia Metrorex lansează o dezbatere publică ...
...pentru a determina părerea călătorilor pentru două idei:
Daca este considerată utilă amplasarea în zona staţiilor de metrou a unor suporturi pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizării metroului şi care sunt aceste staţii în opinia utilizatorilor.
Dacă există utilizatori ai metroului care în zilele de sfârşit de săptămână doresc să poată transporta bicicleta în interiorul trenurilor de metrou pentru a se deplasa spre diverse locuri de agreement.
Publicul călător este rugat să-şi exprime punctul de vedere pe adresa contact@metrorex.ro în perioada 15 martie-15 aprilie 2010.
Rezultatele vor fi făcute publice în jurul datei de 1 mai 2010.
---------------

Ce le-am scris eu:

Buna ziua,
Sunt pur si simplu ENTUZIASMAT de acest proiect.
Nu stiu ce as putea sa scriu sa va conving ca e o idee buna, am sa enumar ce-mi trece prin cap acum:
* ne apropiem cu pasi mari de Europa - in Germania si in alte tari exista de mult timp loc special pentru biciclete: vagoane cu mai putine scaune
* s-ar putea infiinta anumite garnituri care sa aiba un vagon adaptat pentru cei cu bicicleta, ele sa fie anuntate cu 10-20 de minute inainte: "pentru cei cu bicicleta, peste 15 minute va veni un tren cu loc special... cei cu biciclete ar astepta cuminti pe peron, sunt convins.
* Metrorex ar castiga MULTA publicictate si si-ar putea creste vanzarile -> multi ar cumpara abonament la metrou - multi merg cu bicicleta la serviciu, dar parca ar lua si metroul intre anumite statii. Eu sunt unul din ei.

-----------------
in fotografie: vagon (si) pentru bicicleta in Danemarca

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

ai primit raspuns in 24 h?! nu...foarte urit! personalul meu de buc-brasov are un vagon ptr biciclisti, mic ce-i drept...dar de 2 ani.