miercuri, 31 martie 2010

Romani versus Englezi (?)

Am sa va spun o mica poveste, pe care mi-a zis-o Florin, tipul la care am locuit in UK. Florin e din 2003 in UK, acum are si rezidenta permanenta & stuff (nu ca ar conta asta).

A fost la mare in UK... pe plaja erau 4 englezi de varsta noastra, care jucau frisball. Dadeau de la unul la altul... In grupul ala era un tip care NICIODATA nu a prins corect. Tot timpul jocul se oprea la el, alerga sa recupereze piesa, etc.
Mi-a spus: "Ma, deja pe mine, care ma uitam, ma scosese din minti. Imi venea sa-l injur. Dar nu, tipii care erau cu el il incurajau: Hai James, poti! Mai incearca, poti! Ai sa poti sigur, Incearca! Cred ca daca eram in Romania, ala lua cel putin cateva injuraturi... Uite asta e diferenta dintre noi si ei..."

Intrebarea retorica e: De ce romanii nu prea se incurajeaza (englezescul "supportive") intre ei?

Un comentariu:

Bogdan Damian spunea...

Diferența între noi și ei ... Sunt obsedat de întrebarea asta!

Mi-am iubit țara(bhh!!!) multă vreme, eram un (ceea ce simplu, banal numim) patriot, fără să știu dece ...

E simplu să îți iubesti părinții cât esti copilul lor ... câd însă, la maturitate, nu rămâi decat fiul lor, și începi să treci prin experiențe și provocări similare cu cele prin care ei au trecut poți să-i vezi cu bune cu rele și le poți judeca faptele. Constați atunci că eu au reacționat altfel decât în baza principiilor bunei educații pe care ți-au dat-o! Au furat, au înșelat, au mințit ...

Așa sunt eu azi dupa 40 de ani decând m-am născut, fara voia mea pe meleagurile astea ...