Am vazut la Pro un reportaj despre hotii de fier vechi.
Sunt doua tipuri de hoti de fier vechi: aia de fura capacele de canale si materialul rulant de cale ferata, si mai e un tip de hot de fier vechi: ala de se duce in combinatele parasite si ia si el ce mai gaseste.
In speta tigani, dar si romani, sunt oameni care zi de zi se duc CU BAROSUL DUPA EI intr-o ruina din asta de combinat si sparg acolo la betoane. Sparg betonul ca sa ia armatura... adica spargi TONE de beton si iei zeci de kile de fier.
Azi am sunat la cateva depozite de fier vechi. Mi s-a oferit intre 1 si 1,1 lei/kg.
So, omul ala din reportaj facuse in juma' de zi 35 de kg de fier-beton, spart la baros si carat cu bicicleta pana la depozit... CU BICICLETA, 35 de kile. Adica, omul a facut in juma' de zi 35 x 1,1 aproximativ 40 de lei???
Sa presupunem ca media de lucru a omului este de 50% dintr-o zi lucratoare (adica o zi spage ca dementul la baros OPT ORE, a doua zi sta acasa, SAU sparge zilnic cate 4 ore).
Well, un om cu o bicicleta si un baros castiga 800 de lei/luna "la spart betoane"?
M-am intrebat de ce oamenii prefera masochismul asta decat sa ia in arenda o bucata de pamant. De ce spun la TV ca mor de foame?
Asta se intampla in Romania, cred, tara cu cea mai mare suprafata de tern arabil care sta parloaga. Acum mai putin de 80 de ani eram "granarul Europei", acum nu mai are cine sa cultive pamantul. Pleaca mii, zic de mii, sute de mii, MILIOANE de oameni afar sa culeaga capsuni, si cei care stau acasa nu pun mana pe sapa, ci sparg gunoaie cu barosul si se plang ca e foame, ca mor de foame.
Nu e de cacat toata faza asta?
Cine le plange de mila tiganilor si romanilor care isi risca viata in combinate parasite? DE CE LI SE PLANGE DE MILA, DE CE ISI PLANG DE MILA?
Mai jos copy/paste de AICI:
Anterior, oficialii de la Ministerul Agriculturii spuneau ca romanii care nu-si lucreaza pamantul vor fi sanctionati cu echivalentul subventiei pe hectar.
In 2010, au ramas nelucrate aproximativ 2,9 milioane de hectare dintr-un total de 9,4 milioane de hectare arabile.
Mai mult, suprafata aceasta aproape s-a dublat fata de 2007, cand terenul necultivat totaliza 1,5 milioane de hectare.
Prima de arendare
Pe langa sanctionarea celor care nu-si cultiva terenul aflat in proprietate, ministrul declara in urma cu cateva luni ca s-ar putea introduce o prima de arendare pe perioada indelungata.
Astfel, acestia ar putea primi chiar si 45 de euro anual pentru 45 de ani de arendare. Cu toate acestea, oficialul spunea ca totul depinde de banii pe care Romania i-ar putea obtine de la Bruxelles.
Mai e interesant de citit si articolul din Gandul:
500.000 de români vor plăti taxă pentru terenul necultivat
Cred ca sunt multi proprietari de ternuri care ar prefera sa profite ceva de pe urma lor decat sa plateasca taxe.
Muuulti si-au luat teren in camp, in speranta ca-si vor face acolo palatul visurilor lor, vila cu 200 de camere, au sperat ca vor fi bogati.
Acum, pe criza, terenul agricol a ramas un teren agricol. De ce nu-l dau in arenda pana fac rost de banii de vila, ca si asa sta parloaga?
L-ar da in arenda si ar putea cere modic 10 saci de cartofi pe an, si tot ar fi inainte... daca nu pentru ei, macar pentru "amaratii" aia cu baroasele... asta daca ar avea chef sa sape in loc sa dea la ciocan.
CITITI SI ARTICOLUL ASTA!
sursa poza fier vechi: bihon.ro
sursa poza teren parloaga: gandul.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu