vineri, 21 mai 2010

www.procesulcomunismului.com


NEGREI, Gabriel I. Născut la 1 iulie 1872, în comuna Mogoşeşti- Iaşi. Din Bucureşti. Sublocotenent, absolvent al Şcolii Militare de la Iaşi (ca şef de promoţie) şi al Institutului Politehnic din Paris. Profesor de matematici superioare la Şcoala de Ofiţeri şi Şcoala de Război. Realizatorul primului tun antiaerian românesc (1916), care îi poartă numele şi care a fost folosit împotriva aviaţiei germane. Comandant al artileriei în primul război, a făcut parte din comisia militară trimisă la Tratatul de Pace de la Versailles. A fost decorat cu toate ordinele şi medaliile româneşti, cu numeroase medalii străine şi cu titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare franceze. Pensionat în 1931 cu gradul de general. Membru P.N.Ţ., preşedintele cercului profesional 
militar din 1946. Arestat la 7 august 1947 (mandat 86 319). A fost implicat ca martor în procesul Maniu-Mihalache şi apoi judecat în procesul generalilor. Condamnat la 7 ani "detenţie riguroasă" şi 3 ani degradare civică pentru complot (sentinţa 777/19 mai 1948) ca fost preşedinte al secţiei militare a P.N.Ţ. şi unul din iniţiatorii ei. La penitenciarul Aiud a fost supus unui crunt regim de exterminare (în nenumărate rânduri pedepsit cu izolarea pentru motive imaginare) şi a murit la 29 septembrie 1951, la 79 de ani. Soţia sa a fost alungată din casă şi toate bunurile confiscate. (arhiva S.R.I., fond "P", dosar 10 718, vol.5, f.257-258 şi vol.8, f.56-70 174-216)


Cine e omul asta? Un om. Atat. Un patriot care a luptat pentru tara lui. E aproape un "soldat necuoscut", numele nu ne spune nimic, poate poza (decoratiile) ar spune ceva despre curajul lui.

Azi vreau sa omor niste comunisti.


Cred ca asta mi-ar placea sa fac daca AdVenture ar da faliment. Sa cercetez istoria recenta a fostului bloc estic... eventual sa vanez la propriu niste comunisti... fara remuscari as pune jos niste fosti tortionari (fie ei si de 80 de ani) si i-as calca pe cap. Le-as zdrobi genunchii cu o bata, fara cea mai mica remuscare.
Nu stu de unde am adunat atata ura impotriva comunistilor...

Un comentariu:

ANTON CONSTANTIN spunea...

UN EROU NATIONAL gen.GABRIEL I. NEGREI nascut in comuna mea, MOGOSESTI-IASI !
VIE RECUNOSTINTA EROILOR NOSTRI !