miercuri, 23 martie 2011

Bear Grylls, WTF!?

Ieri faceam zapping si am ajuns pe un Discovery.
Cum obisnuiam sa ma uit la Bear Grylls, in memoria vremurilor trecute am stat sa urmaresc emisiunea omului.
De data asta actiunea se petrece in Siberia, unde ziua sunt -32 de grade. Sper ca stiti emisiunea sau poate v-o reamintiti - asta daca urmariti "Tehnici esentiale de supravietuire".

Nu mi-am dat seama cat de jos a ajuns in goana dupa senzational pana nu am vazut scena pe care am sa o descriu mai jos.
Mi-am dat seama ca nenea Grylls cam asta face in show, de asta am incetat la un moment dat sa o urmaresc. Nu pentru ca manca gandaci, ci pentru modul in care manca gandaci. :))

Asa, acum comentarii despre expeditia din Siberia.
Well, pe la o bucata de emisiune, povestindu-ne cat de greu traiesc oamenii acolo, etc. , ne spune ca siberianul il va duce sa vada un episod din modul de viata din zona - uciderea unui iac - pe care il vor folosi ca hrana.
OK, si noi aici taiem vite, stim cum e.
Sa vedem cum a facut Grylls: el spune ca nu poate sa faca el taierea, asa ca ii lasa pe siberieni. Apoi se apuca el de jupuit anmalul si de a "cauta" hrana in el.
Dupa ce ii da pielea, il taie si mananca ficatul crud, apoi ochiul, spunand ca e o oarecare delicatesa, siberienii mancand aproape integral un animal.


Acum nedumeririle mele in fata tehnicilor de supravietuire ale omului:

1. el nu putea ucide un iac, dar il poate jupui, eviscera si manca ficatul crud?

2. In momentul in care tai jugulara unui animal (folosind, citez: "cea mai onorabila tehnica de a-l omora - fara mare chin pentru animal") te apuci sa te bagi cu capul in taietura sa bei sange?
Nu, pe bune, uitati-va putin la poza de sus si spuneti-mi daca asa arata in general siberienii: murdari de sange pe fatza.
"Ce e cu mascariciul asta?" cred ca se intrebau oamenii

3. Omul se apuca repede sa jupuiasca animalul, sa-si faca o suba din el.
Ma nene, eu nu am jupuit animale, nu am pe nimeni cunoscut care macar sa aiba cunostinte sau rude tabacari DAR: cand jupoi un animal tai doar 50% din blana, restul lasand-o pe el?
Candva am citit niste mici articole despre vanatori si unele despre tabacarie: smecheria la unul care jupoaie animale e sa scoata pielea/blana cat mai bine, fara multe taieturi. Nu sa scoata "o halca" de blana si apoi sa lase animalul mort pe jumatate "imbracat".
Acum veti spune ca Grylls nu e tabacar, eu va spun sa va duceti in orice sat din Romania (Romania nu Siberia, unde e si mai mare nevoia) si sa spuneti taranilor ca mieii de Paste ii vreti pe jumatate "imbracati" sau sa incercati sa va dati rotunzi la o stana, spunand ca nu conteaza blana din jurul gatului oii...

4. Omori o vita de 300 de kile si "pentru supravietuire" ii mananci ficatul? In puii mei, sunt 200 de kile carne macra acolo!!!! Tu manaci ficat si ochi? WTF!??

5. Sa presupunem ca suntem stupizi si mancam cacatul, ochiul si ficatul unui monstru de carne macra. OK.
Cum mancam ochiul? Il scoatem si-l punem in gura, apoi il spargem si ne umplem cu lichid, lichid pe care trebuie sa-l scuipam, nefiind comestibil?
Bai Grylls, da-o-n .... chiar era greu sa spargi intai ochiul si apoi sa-l mananci?
Dar nu mai era senzational, nu? Doua milioane de plozi nu mai faceau AUUUU! in fata TV-ului, nu-i asa?




Astea nu mai sunt tehnici de supravietuire, sunt tehnici de a face senzational, de a ilustra goana dupa audienta, etc.
Uite de asta nu mai mai uit demult la Bear Grylls.

P.S.: Ca sa inchei cu o gluma, un coleg ma intreba daca nu cumva cameramanul e mai meserias decat Grylls, el trebuind sa si filmeze in timp ce "supravietuieste".
P.S.2: Grylls nu a aratat respect pentru un animal care a murit pentru a indestula o comunitate, Grylls s-a comportat ca vanatorii de elefanti in Africa = omori 4 tone de animal ca sa iei doi dinti.
Imaginati-va ca cineva v-ar omori numai ca sa va manance un ochi... asa mort, ce ati crede depre el?

9 comentarii:

Anonim spunea...

daca atat ai inteles tu .,.. e clar: ESTI UN PROST !!!!

Cristian spunea...

Bine ca ai inteles tu mai mult. :))) Cand te duci la o "taierea porcului", sa te bagi cu capul in taietura sa sugi sangele. Sunt sigur ca vei fi apreciat pentru "supravietuire".
A, da, si sa ceri ochiul sa-l mananci, avand 100 de kile de porc langa tine... :)))

Anonim spunea...

Vad ca tot insisti pe carnea care a ramas pe langa ficatul si ochiul ala. Pai vrei sa cred ca pe urma a aruncat intr-o gropa tot si le-a dat foc? Sau a mancat ochiul si ficatul ca sa lase partile bune comunitatii de siberieni (care aveau cu adevarat nevoie de hrana adevarata). El doar a ilustrat ce poti face ca sa supravietuiesti. Putea de fiecare data sa manance mancare adevarata din rucsac, dar ideea emisiunii este ce se poate face in cazuri extreme. La faza cu jupuitul esti chiar hilar. Pai chiar crezi ca atunci cand ratecesti prin Siberia iti arde de deshis magazin de blanuri? Jupoi ce ai nevoie, fara reguli si masuratori..

Anonim spunea...

costin esti prost mare

Cristian spunea...

"Jupoi ce ai nevoie, fara reguli si masuratori"... regula de baza la o "supravietuire" e sa nu arunci aproape nimic. Si nici un "siberian" nu cred ca si-ar bate joc de niste blana, asta daca nu ar fi decat un european in vizita, in cautare de senzational. :-)
Apoi, chiar trebuie sa spargi un ochi in gura sa te umpli cu lichid? Chiar nu-si da nimeni seama ce naspa e la -35 de grade sa ai "apa" pe piele?
etc...

Anyway, eu nu ma mai uit la emisiune cam de cand a cautat mere in rahatul de urs romanesc.
Daca nici in Romania nu poti supravietui in paduri decat mancand mere semidigerate, culese din rahatul de urs... cand padurile noastre sunt pline de chestii comestibile (amintesc doar "painisoarele", care sunt plante salbatice).

Anonim spunea...

Ce destept esti. Imi pare rau ca am dat asa tarziu peste acest site. Mai bine taci din gura si inchide televizorul ca unele emisiuni te depasesc.

Anonim spunea...

Si mai amuzanti sunt puradeii care il tot critica ca e fals,doar pentru spectacol,etc. Omul are o emisiune,face ce crede el ca e mai bine sa atraga audienta si se pare ca merge. Daca esti destept,stii sa inveti tehnicile folositoare care le arata,si sa te bucuri de spectacolul care il face.Daca nu,te plangi pe blogguri si la prieteni ca ai realizat ca emisiunea ta preferata e defapt falsa.

1 - A lasat restul de animal satenilor.
2 - A mancat partile mai hranitoare din animal care se puteau manca crude,pentru ca nu mereu ai foc la dispozitie.
3 - Sangele e hranitor,si a mai facut si putin spectacol.
4 - Ai stat vreodata sa jupoi un animal "perfect" ? Dureaza prea mult sa o faci chiar si daca esti profesionist,ce sa mai vorbim de unu fara experienta si in viscol.
5 - Nu,fierbi ochiul,il condimentezi,pui pe farfuria de argint si il tai cu tacamurile de aur.

Nici eu nu sunt de acord cu multe chestii care le face,dar nici nu sunt absurd ca tine.

Anonim spunea...

OK, Bear face spectacol, mananca caca ca sa-si vanda emisiunea si sculele ascutite de supravietuire, bravo lui. Dar tare as vrea sa-l vad stand cateva luni, SINGUR, undeva la mama naibii, fara echipa, fara papa, numa' el si Creatorul . Ceva gen Ed Wardle.

Anonim spunea...

Esti chiar PROST !! Ochii ii manca pt. ca au mult lichid ba boule si acolo te deshidratezi imediat dar ce sa inteleaga prostii?