duminică, 20 martie 2011

Modelism - Cuirasatul Bismarck

Am vazut azi o (alta) reclama la TV, un fel de DeAgostini dar acum o alta firma va provoaca la constructia machetei cuirasatului Bismark... OARE!?


UPDATE iulie 2011 - s-a ajuns la numarul 15... mai sunt 85? 125?

Postat 24 September 2010 - 09:10 AM (retineti, SEPTEMBRIE 2010, nu martie 2011)
Una din firmele de distributie ziare si reviste are o initiativa laudabila: publicarea unei reviste care vine impreuna cu kit-ul din lemn al cuirasatului Bismarck.
Initiativa este de fapt un pilot, a aparut un singur numar, la inceputul acestei saptamini, si se gaseste doar in citeva locuri in Bucuresti: la chiorscurile Imedio de la Iride 2 - Pipera, Auchan si Sun Plaza(nu cautati in alta parte, nu o sa gasiti, am intrebat la toate chioscurile din zona Victoria/Romana/Universitate) si in orasele mari, dar nu stiu exact care sunt acelea (eu am aflat de el de la cineva care l-a cumparat in Baia Mare).
In functie de volumul de vinzari ale acestui prim numar se va continua publicarea acestei reviste.

Este vorba de kit-ul produs de Amati pentru Hachette si care va fi distribuit (kit complet, n.r.) in 140 numere.




un alt comentariu: Nu asta ma deranjeaza... 2.300 ron in 3 ani nu mai ajungi sa ii "simti". Ma deranjeaza ca e posibil ca dupa 50-60 numere cumparate cineva "istet" de la editura sa considere ca nu e profitabil si sa opreasca difuzarea... Ce faci atunci?

Dati click pe link si cititi mai departe povestea baietilor care s-au apucat de acum cateva luni si... oare cum stau acum cu lucrarea?

Daca nu aveti chef sa dati click sa cititi un subiect tratat pe cateva pagini, va mai dau eu un comentariu de acolo:
"Salut. Habar nu aveti ce suparat sunt ca am inceput sa le cumpar (am nr 1, 2 si 4 FARA 3) iar acum am ramas cu banii dati!, si fara posibilitatea de a continua. Daca nu continua sunt niste cretini, pt ca trebuiau sa anunte ca va fii doar un experiment si nu au intentia de a merge mai departe. Tipic Romanesc! Nici nu vreau sa ma mai gandesc."


Totusi, la altii se poate. AICI aveti un link catre site-ul din UK, unde e constructia cap-coada... numai ca Romania nu e UK, unde in 21 martie 2011 vezi reclama la TV la un numar de revista aparut pentru prima data undeva in septembrie 2010... (dupa cum e data postului de pe forum).

Astept acum alti comentatori sa explice ce greu e sa te tii de publicarea unei reviste din asta si cum au construit ei din greu, o macheta in 3 ani CU PIESE GATA TAIATE...


EDIT LUNI: Am observat o crestere mare de trafic pe acest blog, adusa de acest articol despre acest model de cuirasat.
Azi analizam problema si ma gandeam: 140 de numere de revista... daca iese saptamanal inseamna vreo 3 ani, corect?
Ce ati facut voi in ultimii 3 ani? Cam cum a evoluat viata voastra in ultimii 3 ani? ce va face sa credeti ca in urmatorii 3 ani veti putea cumpara SAPTAMANA DE SAPTAMANA revista?
Nepoata mea imi spunea ca ea cumpara pentru fratele ei care e scolar, in clasa a IV-a. So, cand se va fi terminat, copilul va fi in clasa a VII-a? TREI ANI sa tii motivat si "focusat" un copil pe o singura chestie (adica UN vapor)?
Va dati seama ca, daca e vacanta si plecati in Italia, ati pierdut doua numere - asta inseamna ca nu mai puteti construi vaporul! pentru ca piesele nu sunt redundante, daca lipsesc 5-6 piese (2-3 numere de revista) cam "pa" cu marele cuirasat.
So, in 3 ani avem cam 6-9 vacante scolare, cand, de cele mai multe ori oamenii pleaca sau au alte treburi decat sa vaneze chioscurile de ziare...
Cum vi se pare proiectul in noua lumina? Aveti "motivatie" si "tinere de minte" timp de 140 de saptamani? (un an are aproximativ 52 de saptamani).

Sunt dispus sa ofer un premiu pentru terminarea unei machete de cuirasat Bismark, folosind revistele editurii. Ofer valoarea in lei a celor 140 de reviste, si ramaneti si cu vaporul.
Asta ar fi o politica buna de marketing pentru firma care scoate macheta, dar nu cred ca ei vor scoate 140 de numere. Sincer, nu cred ca motivatia cumparatorilor va tine TREI ANI, afacerea e putin falimentara... cel putin pentru cumparatori.

Well, daca totusi revista va introduce acest premiu, sa nu uitati cine a fost cel care a propus acest "plus de motivatie" pentru a construi... :-)

P.S.: linkul cate site-ul din UK arata o constructie care s-a oprit la numarul 80, sper ca ati observat asta. Numarul 80 din 140. Adica la jumatate. 80 de saptamani = un an jumatate. Sa speram ca omul va continua...

20 de comentarii:

Luca spunea...

eu din cat am auzit va fi bilunar deci asta inseamna 140 de numere in 70 de luni adica 5 ani si 8 luni plus cei aproape 2300 lei asta nu mai e macheta e rata in banca

Anonim spunea...

Eu am primit cadou primul numar si imi voi asuma riscurile aferente in a duce la bun sfarsit proiectul.
Cat despre durata aparitiei (prin prisma rabdarii), nu pot sa spun decat ca modelistii sunt dotati cu asa ceva.:) Fara rabdare nu poti practica acest hobby. Pretul final este OK, un kitt la o asemenea scara si la asemenea complexitate poate ajunge la 1000-1500$ (ex. HMS Victory).
Citez din blog: "Am observat o crestere mare de trafic pe acest blog, adusa de acest articol despre acest model de cuirasat."
Este normal, deoarece la o cautare pe google mai la obiect privind aceasta actiune, sunt putine siteuri care antameaza acest subiect :)
Luca, aparitia va fi saptamanala, scrie in primul numar :)

Anonim spunea...

Revin cu ceva completari :)
In primul rand, multumesc pentrul linkul din UK. Super!! In al doilea rand, in fotografiile prezentate, se vede o coala cu instructiunile de asamblare. Vorba ta, da suntem in RO si nu in UK. In revista romaneasca, cel putin in primul numar, instructiunile sunt intr-un format mai mic decat in cele din UK. Astept numarul care va fi la fel cu ce se vede pe site si va voi comunica daca este la fel.

mihai spunea...

salut , mi se pare putin absurd : sa scoti 1 numar pilot si sa speri ca o sa aiba succes in conditiile in care sunt 140 numere , 2 pe luna , si 5 ani si 8 luni sa faci o macheta ... oricat de pasionat ai fi nu cred ca o sa astepte mai mult de 10 % din cei care au luat primul numar . mi s-ar parea corect si omenesc sa comaseze 140 in 70 de numere la un pret de 10 -12 lei / numar si sa apara saptamanal sa il termini cam intr-un an jumate ... din greseala am luat primul numar plin de entuziasm ... nu o sa mai continui pentru ca nu sunt sigur ca peste 5 ani o sa mai gasesc numarul 140 la chiosc sa imi termin macheta ... am gasit in italia si o sa imi comand 140 numere = 370 euro e mult mai ok si am tot ce imi tre ... o pot termina in 6 luni rezonabil .... asa ca Deagostini aveti un marketing si o strategie de piata de tot rasu ... presupun ca cel care a venit cu ideea e plin de bani si nu sa gandit niciodata la cel care o va construi si ce va fi in sufletul sau .... fiecare cumparator al primului numar a fost entuziasmat a pus suflet si deja se gandea la rezultatul final ... ca mai apoi sa afle ca abia peste 5 ani daca o va mai gasi la chiosc o sau nu . ar fi ok sa facem o pagina si sa trimitem ceva la cei de la DEagostini sa faca ceva pentru cei pasionati si sa scurteze sa comaseze cele 140 de numere intr-un timp mai scurt si mai putine numere .

Anonim spunea...

In fiecare oras ii diferit pretul??Eu am dat 6,90 Lei pe primu numar.

Anonim spunea...

cumpar primul numar al revistei. contact: michael_sibisan@yahoo.com

Anonim spunea...

cumpar numarul 3 din bismark.help.adresa de mail este crists2004@yahoo.com

Anonim spunea...

Bai prieteni, nu va suparati, dar voi in ce vagauna locuiti, de nu gasiti numerele?:) la mine in Bv. si acum sint toate numerele( primele patru) la mai toate chioscurile

Anonim spunea...

Stie cineva de unde as putea lua un numar mai vechi? Am pierdut nr.6 si nu stiu unde sa-l mai caut! Multumesc! add_ryann@yahoo.com

Anonim spunea...

o mare prostie

Anonim spunea...

salutare, imi poate spune cineva cum sa fac rost de numerele 18 si 19 sunt din jud.Mures, nu le-am gasit la nici un chiosc din oras. astept raspuns

Anonim spunea...

as dori sa cumpar nr 3 al revistei. ma puteti contacta la email: marinusa1981@yahoo.com

Anonim spunea...

eu caut nr.19 si as vrea sa-l achitionez de la cineva care-l are disponibil. pot fi contactat la nr. de tel.0746/052070.

Anonim spunea...

vand cuirasatul nr 1-47 la pret de producator tel 0722427197 Florin

Anonim spunea...

Salut am inceput cu vreo 10 numere pe care le-am asamblat si m-am cam plictisit dar in rest le am pe toate pana la ultimul nr.
Cine este interesat sa ma caute 072987705
Facem un pret bun

Anonim spunea...

0729877057 e nr de mai sus

Alex spunea...

Vand numerele 7, 8, 9, 10, 11. e-mail: alex.carlan@me.com

Anonim spunea...

am terminat cuirasatul la data de 30 noiembrie 2013- a iesit superb !
detalii- mihneageorge@yahoo.com

Anonim spunea...

Salut, am terminat modelul in feb 2014, este gata pentru expozitie...!! vedeti pe facebook, pag constantin pompiliu

Anonim spunea...

VAND MACHETA CUIRASAT BISMARCK CONSTRUIT PINA LA NR 135 . AM TOATE NR PINA LA NR 140 , CARENA este finisata doar mai trebuiesc aplicate vopsele finale , elementele de montaj de pe punte sunt in mare totalitate asamblate . eu il vand din lipsa de timp nu mai am timp sa il termin ( imi pare sincer rau ca il vand dar mai bine il ia cineva sa il termine de cat sa stea la mine sa il manince praful ) . Pentru cel interesat pot trimite poze in detaliu ( este un pret decent avind in vedere ca numai revistele sunt 17ron x 140nr = 2300 ron ) .pretul total este de 500 euro tel meu este 0724417851 . MULTUMESC