marți, 27 iulie 2010

Ecologie = salvarea plamanului

Azi ma uitam la o emisiune despre ecologie (dezbateri).
Cica 3% din totalul emisiilor anuale de CO2 sunt facute de oameni, restul de 97% sunt emisii ale vulcanilor, incendiilor de padure, emisiile plantelor si animalelor.
Gandindu-ma la faptul ca un vulcan cand erupe elibereaza mai mult C02 decat pamantenii intr-un an, mi-a iesit urmatorul slogan: "Ecologie, nu neaparat pentru salvarea Pamantului, ci pentru salvarea PLAMANULUI". M-am gandit la poluarea din orase, ca de fapt ecologia a plecat si se extinde printre oamenii care simt ca se sufoca asteptand verdele la semafor (sunt unul din ei), oamenii care simt clorul din apa de robinet, oamenii care au citit ca pedalatul pe o strada in rush hour e aproape ca fumatul de tigari...
Well, ne luptam sa salvam Pamantul sau plamanul? :-)
Plimbare, pedalare, mers pe role... intr-un oras plin de noxe?
Despre asta trebuie sa fie, de fapt, ecologia...

Daca in loc de "hai sa salvam Pamantul!" mass media ar fi scris: "O SA MORI BA! DE LA POLUARE!" impactul ar fi fost mult mai drastic.
Prin mesaje de felul asta s-ar fi exploatat mult mai bine o latura a umanitatii: Egoismul.
Pe om il doare la basca de Pamant, EL sa nu fie afectat pana moare... "Nu va mai fi petrol peste 50 de ani." Asa si? Eu voi avea 88, daca ajung pana atunci.
Cand mesajul va fi: "Din cauza poluarii, locuitorilor din marile orase in 10 ani le garantam cancer la plamani." lumea va privi complet altfel conceptul de ecologie. :)

Niciun comentariu: