miercuri, 28 iulie 2010

Filmele istorice romanesti


Daca puteti vedea filme istorice romanesti si sa nu simtiti nici macar o urma de patriotism in voi, inseamna ca sunteti candidatii perfecti pentru emigrare.
Uneori imi dau seama cat de greu e sa emigrezi. E FOARTE GREU.

Azi am vazut filmul "Nemuritorii"... De ce romanii au facut filme istorice atat de triste? Poate pentru ca istoria noastra nu a fost prea "vesela"?
"Nemuritorii" si "Mihai Viteazul" sunt doua filme la care imi dau lacrimile de fiecare data cand le vad. Sa fie de la jocul actorilor, sau de la farama de patriotism pe care o am in mine? Nu stiu.

LE: La naiba, acum ii dau seama, jumatate din distributie nu mai e printre noi... ce-o sa facem? O sa ne cucereasca "veneticii" cu filme ca telenovelele de pe ProTV si Acasa? Vom asculta muzica romaneasca de tipul Etno TV si Taraf TV? Vom rade la jocul "umoristic" de cacat al lui Bendeac in rolul unui papagal caruia nu-i retin numele? In gâtu' ma-si de viata!

Poate va veti gandi sa "contracarati" cu regizorul Porumboiu care ia premii la Cannes sau cu celalat regizor, Cristi Puiu, parca.
Filmele lor sunt niste ciudatenii, de asta iau premii. E "kul" sa faci filme ciudate, filme in care nu se intampla nimic, filme in care actiunea principala e fumatul tigarilor... e "kul" si e foarte greu, cred ca de asta se dau atatea premii...
Va amintiti "Moartea domnului Lazarescu"? WOW! Kul, nu?

Niciun comentariu: