duminică, 11 iulie 2010

Sunteti impresionati de inundatii?

Ma intreb daca sunt eu anormal sau mai sunt si altii ca mine...
Nu sunt deloc impresionat de inundatii, am inceput sa nu mai dau vina NUMAI pe autoritati, incep sa cred ca locuitorii zonelor inundate sunt si ei vinovati... daca ii interesau ceva, faceau presiuni si iures INAINTE de nenorociri,.
Ma uit la TV si aud numai expresii de tipul: "In fiecare an e asa", "cum da o ploaie mai puternica se inunda strazile", "exista un proiect acum cativa ani dar nu au mai fost bani".
Inseamna ca nu au dat anul asta nenorocirile penste romani, anul asta se intampla doar sa fie ceva mai grave decat in anii trecuti.
Digurile, daca nu cedau anul asta, ar fi cedat la anul. De 20 de ani se tot chinuie sa opreasca apele, bag seama ca nu s-a facut nimic dupa revolutie pentru consolidarea lor.

De ce televiziunile nu pun intrebari de tipul: "ce ati facut sa rezolvati cu canalizarea?"
La Constanta, in cartierele inundate (stiti stirea cu petrolul infiltrat?), oamenii au spus ca NICIODATA NU AU AVUT CANALIZARE IN ZONA.
Cum puii mei de si-au facut case si nu au canalizare in zona?
De ce plang acum ca si-au pierdut "agoniseala de-o viata"? Cum dracu' de au "agonisit o viata" fara cap? Nu si-au pus problema ca ploua? Cand femeia a spus "de fiecare data cand ploua mai tare se intampla asa", televiziunile nu si-au dat seama ca ceva e in neregula??

Nu e nenorocire anul asta, anul asta nu au mai avut noroc, atat.


Stiti cazul casei care a scapat de inundatii? Singura casa dintr-un sat (o pensiune) a scapat de inundatii pentru ca proprietarul s-a gandit si a "indiguit" in jurul ei. La el nu a intrat apa in curte... cum de a reusit el si restul nu!? (a spus la TV ca l-a costat 600 de euro si a salvat minimum 15.000 de euro).
Bine, baba Floarea nu are 600 de euro, dar UN SAT, O PRIMARIE nu are bani sa mai puna pamant pe langa vechiul dig?
La naiba, daca locuiam in sat ieseam la "munca voluntara" INAINTE de inundatii. Chiar nu a vazut nimeni ca digurile stau sa cedeze?
Trebuie sa vina lumea din alte zone sa constate asta??

Lumea poate va spune: "oamenii stau cu casa in apa si te pui acum sa-i judeci"... pai cand? Cand sa-i intrebam ce au facut propriu-zis pentru ei? PENTRU EI ce au facut in anii trecuti?

--------------------


LINK:
Exista si un caz aparte in grav afectatul Saucesti: un proprietar si-a spus ca daca el nu are grija de casa, nimeni nu are, asa ca si-a chemat toti amicii si a ridicat un dig numai al lui. Are acum gazon impecabil, flori de toate culorile, loc de joaca pentru copii si sezlonguri.
Omul a cumparat folie de plastic, a umplut saci cu nisip, a chemat 20 de prieteni si au imprejmuit casa, curtea si gradina. Investitia: 600 de euro, o nimica toata pe langa ce a salvat. Daca apele ar fi trecut, avea nevoie de cel putin 15.000 de euro pentru reparatii, e convins proprietarul.
Nu la fel de fericiti sunt ceilalti locuitori ai comunei, care invinovatesc autoritatile ca n-au ridicat un dig dupa inundatiile din 2008. Cum raspunsul n-a mai ajuns, comuna a fost maturata de ape.
---------------------------------

Constanta. Inundati cu pacura dupa o ploaie torentiala
Mai mulţi constănţeni s-au trezit în umra ploilor puternice de joi nu doar cu apă în casă, ci şi cu o pată mare de petrol. Apa a adus cu ea şi păcură de la o rafinărie din zonă. Se pare că ţevile erau fisurate şi au mai fost probleme şi în alţi ani. De data aceasta însă, ţevile au cedat. Reprezentanţii rafinăriei se disculpă şi dau vina pe ploaie.
Ploile din ultimele zile au făcut deja ravagii. Zeci de constănţeni din zona Far, dar şi din cartierele Faleză Nord, Poarta 6 şi Abator s-au trezit dintr-o dată cu casele pline de apă, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă ploii abundente.
Alţi constănţeni sunt în pericol să-şi piardă casele din cauza surpărilor de teren. O groapă uriaşă a apărut chiar în mijlocul unei străzi din oraş. De vină nu par a fi ploile, ci lipsa de consolidare a unei construcţii comerciale.

LINK VIDEO

Vreau sa subliniez: "Se pare că ţevile erau fisurate şi au mai fost probleme şi în alţi ani. De data aceasta însă, ţevile au cedat."; "... după ce canalizarea nu a mai făcut faţă ploii abundente."

Niciun comentariu: