marți, 2 noiembrie 2010

'tu-i ecologia ma-si!

Se da o strada de toamna, ca in fotografia de mai jos, plina de "frunze ruginii".


Se da o administratie a strazilor sau a parcurilor care vrea sa curete acea strada. Intentie buna de altfel, o frunza pe un teren umed e cam periculoasa = pericol de alunecare.
Totusi, cred ca s-a inteles gresit conceptul de "Maturati ma frunzele cazute pe strada!". Ma intreb care e utilitatea faptului ca acele frunze cazute pe strada au fost stranse in saci de plastic, saci care apoi vor fi colectati de o masina, care masina va trebui sa faca drumuri zilnice pana se va termina toamna...


Saci de plastic, masina care consuma benzina... 'tui ecologia ma-si, nu puteau sa le mature in zona unde era pamant?
La mine in Vaslui veneau tiganii cu maturoaie din alea mari si dadeau stanga-dreapta cu ele pana frunzele plecau de pe carosabil/trotuar in spatiile verzi.
Frunzele sunt un ingrasamant natural, spun asta pentru administratia parcurilor sau cine naiba a dispus adunarea lor in saci de plastic, care saci vor fi transportati cu o masina care consuma gaz si care va mai si incurca traficul in orele de varf, care saci adunati zilnic vor aglomera groapa de gunoi sau unde dracu' ii duc verzele alea...
SI ASTA PENTRU CE? PENTRU NISTE FRUNZE CARE AR FI PUTUT FI CARATE FIX IN PARCUL COPACILOR CARE LE-AU PRODUS?
Repet: 'tu-i ecologia ma-si!

Toata treaba se intampla pe DN1, copacii care "produc" frunzele sunt din Herastrau, trotuarul cu pricina e paralel cu gardul parcului.

Niciun comentariu: